неділя, 11 березня 2012 16:27

Українські та польські націоналісти помирились біля загиблих воїнів
7

Фото: Фото: прес-служба автономного опору

11 березня на Личаківському кладовищі у Львові українські та польські націоналісти в знак примирення вшанували пам'ять воїнів Української галицької армії та Львівських орлят.

Солдати обох армій загинули у боях один проти одного у 1918-1919 роках. Ініціювали подію українські та польські автономні націоналісти.

"Це знакова подія у відносинах польських та українських націоналістів, - заявив представник Польщі. – Ми, в першу чергу, представники народу, а не політики чи офіційні організації. І як народ ми хочемо покласти кінець ворожим настроям та почати нову сторінку в наших відносинах. Відтепер ми обіцяємо допомагати один одному у важкі часи".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Львові бандерівці побраталися з російськими та польськими націоналістами

Польські представники поклали вінок під стелу пам'яті воїнам УГА, українці - до пам'ятника Орлятам. На вінках двома мовами написано: "За Європу вільних націй! Проти шовінізму та імперіалізму!".

"Зараз українці та поляки мають однакові проблеми, - заявила представниця України Марина. – Це соціальні проблеми, правління глобального капіталізму, мультикультуралізм, тенденції поширення різних збочень. І боротися з усім цим самотужки нереально. Тому, на нашу думку, усі тверезомислячі люди повинні об'єднатися у спільній боротьбі за спільне майбутнє".

Зараз ви читаєте новину «Українські та польські націоналісти помирились біля загиблих воїнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

47

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути