понеділок, 28 травня 2012 02:52

Українські церковники попросили Литвина не чіпати мовне питання

Українські церковники попросили Литвина не чіпати мовне питання
Святослав Шевчук вважає, що мовні ініціативи можуть знищити державу. Фото: uk.wikipedia.org

Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій закликає народних депутатів не вносити на розгляд парламенту законопроект "Про засади державної мовної політики".

Про це йдеться у зверненні до голови Верховної Ради Володимира Литвина і народних депутатів Всеукраїнської Ради Церков, підписаному черговим головуючим у ВРЦ, главою УГКЦ Святославом, пише Українська правда.

"З прикрістю і сумом ми змушені констатувати, що кожного разу, перед важливими виборами у нашій державі деякі політики намагаються експлуатувати питання, які шкодять єдності українського народу та вносять розколи і замішання в суспільно-державний організм. Прикро, що предметом політичних маніпуляцій стають такі святі для державної самобутності і стабільності речі, як мова, історія та релігія", - йдеться у документі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Законопроект про мови - кістка електорату - Канівець

Підписанти звертаються до Литвина та народних депутатів із проханням "не вносити на розгляд у сесійній залі Верховної Ради України вищезазначені законопроекти з огляду на їхню загрозу суспільному мирові та злагоді, загрозу культурі й самобутності українського народу та, навіть, - самому існуванню української держави".

Зараз ви читаєте новину «Українські церковники попросили Литвина не чіпати мовне питання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

47

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути