Ексклюзиви
пʼятниця, 25 травня 2012 14:01

ПР просуватиме "мовний" закон і надалі, бо треба звітувати перед виборцями - нардеп

ПР просуватиме "мовний" закон і надалі, бо треба звітувати перед виборцями - нардеп
Володимир Зубанов про пропозицію Литвина: "йому немає чим зайнятися". Фото: ukrpartinform.com.ua

"Регіонали" наступного пленарного тижня наполягатимуть на голосуванні за "мовний" законопроект, бо треба вже звітувати перед виборцями.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутата від ПР Володимир Зубанов.

Говорячи про пропозицію спікера Володимир Литвина розпустити парламент, "регіонал" зазначив, що для цього немає юридичних підстав.

"Якщо парламент не працює протягом 30 днів, то президент може розпустити його. Парламент працює. Залишилося працювати 2 місяці. То Литвину немає чого робити, взагалі незрозуміла пропозиція. Те, що він не може організувати роботу парламенту — це питання до нього", - прокоментував він пропозицію голови ВР.

Зубанов також наголосив, що не схвалює бійки у парламенті, але є такі суперечливі питання, коли емоції беруть гору.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міліція розбереться з "побоїщем" у Верховній Раді

"Краще, щоб не битися, не блокувати парламент, щоб домовлятися, голосувати згідно з регламентом. Але є такі питання принципові, що емоції вирують, люди виходять, блокують трибуну, - пояснив він. - Практично ніколи такого не було, щоб побилися насправді. До крові. Зазвичай тільки штовхалися. Вчора це все ж відбулося,тому що це було прогнозовано. Питання дуже болюче. Звичайно, є сили, як і налаштовані радикально, як справа, так і зліва. А там де радикально налаштовані сили і доволі чутливе питання — треба очікувати на таку реакцію".

На думку нардепа, краще про такі суперечливі питання домовлятися в узгоджуваних комісіях, виходити на якесь спільне рішення і вже потім з цим рішенням приходити у Верховну Раду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Гратися" з мовою легше, ніж боротися з режимом

"Я за те, щоб не намагатися когось силою переконати у своїй правоті, а сісти разом. Якщо не вистачає знань, то запросити фахівців відповідних і представників громадськості. І вийти на рішення отаких складних питань, як мовне, як ставлення до вояків ОУН-УПА та інші подразливі питання. Треба вирішувати ці питання, а не битися", - підкреслив "регіонал".

Зубанов також наголосив, що відкладати "мовне" питання не можна. Крім того, Партії регіонів і комуністам потрібно звітувати перед виборцями за виконані обіцянки, а мовний закон був однією із них. "Звіт перед виборцями спонукає і фракції і партії ставити ці питання на порядок денний і пробувати їх вирішити", - пояснив нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бійка у ВР через мову була вигідна регіоналам?

"Регіонал" також повідомив, що фракція не збирається відступати і доведе справу до кінця наступного пленарного тижня: "За регламентом питання обговорено, всі процедури витримано. Тому перші питання, які будуть підніматися о 10.00 у вівторок, коли розпочнеться пленарний тиждень - це буде голосування за ці закони про мови, які вже обговорені. Треба виконати закон про регламент. Якщо іншої спільної домовленості не буле, то знову буде починатися пленарний тиждень з голосування по цим мовним законам".

Зараз ви читаєте новину «ПР просуватиме "мовний" закон і надалі, бо треба звітувати перед виборцями - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути