Ексклюзиви
понеділок, 20 серпня 2012 23:41

Українська політика сіра, тому у парламенті сидітимуть "політичні поліцаї" - політолог

Українська політика сіра, тому у парламенті сидітимуть "політичні поліцаї" - політолог
Віталій Бала не бачить в українській політиці зірок. Фото: ukr.obozrevatel.com

Політолог Віталій Бала вважає, що у списках партій на парламентських виборах немає яскравих політиків.

Саме тому, на думку експерта, політичні партії беруть до своїх списків відомих зірок та спортсменів.

"Принцип брати людей, які тим чи іншим чином притягували до себе увагу, говорить про те, що в українській політиці фактично немає зірок. Я б навіть сказав, що українська політика стала дуже сірою. Якщо реально подивитися – немає у списках тих людей, які б могли згенерувати якусь ідею, яка б була близька всім без винятку громадянам України і таким чином могли б її впровадити і вести за собою людей. Таких зірок, на жаль, немає. І це дуже погано. Бо в цьому випадку говорити про якийсь рух уперед, про якусь консолідацію не має сенсу", - наголосив експерт.

Бала також підкреслив, що аналіз списків усіх політичних партій ніхто не робив. Натомість час від часу з кожного списку береться по декілька людей, на яких і акцентується увага.

"Складається враження, що вибирається хтось зі списку і починають дуже багато про нього писати. Якщо говорити про КПУ, то далі п'ятірки ніхто не спускався – хто там за списком,що із себе представляють і кого КПУ веде в парламент. Якщо про ПР – то крутилося все навколо Таїсії Повалій і можливо трошки хтось там намагався спуститися  - кого витягнули, кого не витягнули, і яка група впливу є там, чи не є. Але треба дивитися на інше питання - що від них чекати", - наголосив політолог.

Він переконаний, що це робиться свідомо, аби відволікти увагу від інших персоналій, які є у списках.

"Я би дав характеристику майбутнього парламенту – політичні поліцаї. Поліцаї за часів війни хотіли зберегти своє життя  і йшли слугувати владі. А політичні поліцаї – це люди, які хочуть продовжити своє політичне життя, але їм вже достатньо важко це робити самостійно", - підкреслив Бала.

Зараз ви читаєте новину «Українська політика сіра, тому у парламенті сидітимуть "політичні поліцаї" - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути