Ексклюзиви
четвер, 19 червня 2008 14:20

Українська народна партія проти Лужкова-посла

Українська народна партія сподівається, що українська влада не дасть згоду на призначення Юрія Лужкова Надзвичайним і Повноважним Послом Росії в Україні.

Як повідомили в прес-службі УНП, про це заявив представник Української народної партії Степан Хмара, коментуючи інформацію про ймовірне призначення наступним Надзвичайним і Повноважним Послом Росії в Україні мера Москви.

"Сподіваюсь, українська влада ніколи не дасть агреман (згоду) на призначення Лужкова Надзвичайним і Повноважним Послом Росії в Україні та не дозволить, щоб Лужков чи хтось інший вже в Києві виголошував антиукраїнські гасла", – сказав він.

За словами Хмари, якщо інформація про можливе призначення Лужкова підтвердиться, то це може призвести до "найжорсткішої реакції з боку української влади, аж до розриву дипломатичних стосунків між державами".

"У складних теперішніх українсько-російських міждержавних відносинах особа Посла буде мати дуже важливе значення", – сказав Хмара. З цієї точки зору, він підтримав рішення Віктора Ющенка про призначення послом України в Росії екс-міністра закордонних справ України в уряді Віктора Януковича Костянтина Грищенка, який "зможе зняти напругу у відносинах та нівелювати антиукраїнську істерію в Москві".

Водночас, Хмара наполягає на тому, щоб і "Російська Федерація, в разі свого бажання налагодити добрі стосунки між країнами, повинна надіслати в Україну професіонала, що відповідає певним вимогам: не є українофобом, з повагою ставиться до всього українського, володіє українською мовою".

За його словами, якщо Росія продовжить переносити свою антиукраїнську політику й на терени України, а саме призначить повноважного посла, який відомий своєю різко антиукраїнською позицією, наша держава має повне право, згідно з Конвенцією 1961 року про дипломатичну службу, відмовити Росії в акредитації такого посла, оскільки він буде лише шкодити міждержавним відносинам, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Українська народна партія проти Лужкова-посла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути