Ексклюзиви
субота, 15 травня 2010 15:18

Українська ГТС стане найбільш модернізованою за 2,5 млрд доларів

Українська ГТС стане найбільш модернізованою за 2,5 млрд доларів

Депутат Василь Кисельов зробив крок до здачі української газотранспортної системи.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав екс-голова НАК "Нафтогаз Україна" Олексій Івченко.

"Я проти таких змін у законодавстві. Я вважаю, що українська газотранспортна система повинна залишатися у державній власності. Більше того, для її модернізації нам не потрібні ані партнери, ані інвестиції інших держав, чи то європейських, чи то Росії", - підкреслив Івченко.

На його думку, для модернізації ГТС достатньо отримати комерційний міжнародний кредит. Для банків це високоокупний і високоліквідний проект. І будь-який банк із задоволенням віддасть під нього кошти.

"Модернізована газотранспортна система окупає себе з поверненням комерційного кредиту протягом 2-х років. Щоб українська ГТС була наймодернізованіша у Європі, треба небагато коштів - приблизно 2,5 млрд доларів. Він окупиться за рахунок додаткового чистого прибутку. Найдіть мені ще ліквідніший комерційний проект. Його немає. Під це кошти дасть будь-який банки. Банки будуть стояти у черзі", - сказав екс-голова "Нафтогазу".

Нагадаємо, народний депутат Василь Кисельов подав законопроект, який дозволяє приватизацію української газотранспортної системи.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Українська ГТС стане найбільш модернізованою за 2,5 млрд доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути