вівторок, 02 липня 2019 13:54

Українська делегація в ПАРЄ хоче консультацій із Зеленським

Українська делегація в ПАРЄ хоче консультацій із Зеленським
Демарш України в ПАРЄ підтримали 7 країн. Фото: facebook.com/volodymyr.ariev

Українська делегація в Парламентській асамблеї Ради Європи чекає на зустріч із президентом Володимиром Зеленським для координації подальшої роботи України в ПАРЄ.

Про це з трибуни парламенту заявив член української делегації в ПАРЄ Борислав Береза.

"Парламентська асамблея повернула в залу російську делегацію... Це сталося завдяки тому, що Україна не була представлена на засіданні комітетів міністрів Ради Європи паном міністром із незрозумілих нам причин. Це сталося тому, що Клімкін проігнорував усі запрошення нашої делегації та не зустрічався з нами. Це сталося тому, що президент Зеленський відверто проігнорував прохання про зустріч із нашою делегацією таі не зустрівся після того, як ми повернулися. Це сталося тому, що є розкоординація у діях уряду, парламенту та президента...

Наші партнери, які разом із нами вийшли з останньої сесії, чекають від президента Зеленського, політсила якого лідирує на виборах, офіційної публічної заяви про те, що майбутній курс делегації України в ПАРЄ буде незмінним. Тоді вони готові підтримувати нас і надалі, об'єднуватися з нами у розробці формату співпраці з Парламентською асамблеєю.

Окрім того, необхідно, щоб українська делегація провела консультації разом із президентом, із представниками Міністерства закордонних справ і парламентом. Після того виробити спільний формат співпраці з ПАРЄ", - сказав Береза.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МЗС готує жорстку відповідь на "зраду", яку Європа провадить у ПАРЄ - Клімкін

26 червня Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила рішення про підтвердження повноважень делегації РФ без жодних обмежень, попри порушення ними принципів Ради Європи. У зв'язку з цим делегації Естонії, Грузії, Латвії, Литви, Польщі, Словаччини та України залишили залу засідань. До них приєдналася Швеція.

На наступній сесії ПАРЄ можливе повторне оскарження повноважень російської делегації у разі, якщо Венеціанська комісія підтвердить, що російські депутати обрані нелегально через голоси кримчан.

Зараз ви читаєте новину «Українська делегація в ПАРЄ хоче консультацій із Зеленським». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути