пʼятниця, 29 червня 2012 17:37

Україні треба скорочувати споживання російського газу - "бютівець"

Україні треба скорочувати споживання російського газу - "бютівець"
Олександр Гудима каже, що Україні нічого боятись. Фото: radiosvoboda.org

Росія не має юридичних підстав, аби поспішати подати позов на Україну у разі недобору газу, передбаченого контрактом.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав "бютівець" Олександр Гудима.

"Для України немає жодних загроз. Навпаки, їй давно вже пора було провокувати до публічних судових з'ясувань. Головне для нас – скорочувати свою залежність від російського газу. Міллер правильно сказав: "Ми будемо бачити, скільки Україна споживе у 2012 році". Зараз ще перша половина року. З понеділка починається друге півріччя. Ще може статися щось таке, що Україна за останній квартал споживе стільки газу, що про ніякі претензії з боку Кремля не зможе бути й мови. Багато чого може бути. Хто міг знати, що два роки тому ми візьмемо і повернемо 12 мільярдів Фірташу та "РосУкрЕнерго"?! У нашій державі щось передбачати – дуже делікатне питання. Але нам треба скоротити споживання газу до 30 мільярдів кубічних метрів", - зауважив він.

За словами депутата, якщо українському уряду вдасться скоротити споживання російського газу, це буде серйозним аргументом для перемовин з Росією про зниження на нього ціни.

"Тільки коли Росія побачить, що Україна не робить пусті заяви, а реально перетворюється з найбільшого споживача російського газу в Європі на середняка, реагуватиме чутливо. Чи будуть вони подавати в такому разі до суду? Нехай. Ми маємо достатньо аргументів, аби виграти справу у стокгольмському суді, якщо росіяни будуть нам пред'являти претензії. Про них взагалі можна буде говорити лише у січні-лютому 2013 року. До того ще далеко", - наголосив Гудима.

Зараз ви читаєте новину «Україні треба скорочувати споживання російського газу - "бютівець"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути