середа, 28 серпня 2013 17:52

Спецтема: Росія проти України: нова "холодна війна"

Україні радять подати до суду на Росію для відшкодування збитків

Україні радять подати до суду на Росію для відшкодування збитків
Тарас Березовець. Фото: www.telekritika.ua

Заяви депутатів Європарламенту про підтримку України в торговому конфлікті з Росією є знаком солідарності. Про це в коментарі Gazeta.ua політтехнолог Тарас Березовець.

"Європарламент — це структура, яка має свій голос. Однак його погано чують в самому Брюсселі, бо Європарламент розташований за сотні кілометрів в Страсбурзі. Це дорадчий орган. Він часто засуджував авторитарні режими, робив застереження на адресу української влади, коли президентом ще був Кучма, але європейська комісія не завжди це брала до уваги. Європарламент відзеркалює думку не еліт, а громадян. Сьогоднішні заяви показали, що громадська думка в цій торговельній війні на боці України", - зауважив він.

За словами експерта, У Росії немає можливості впливати на рішення Європарламенту, хоч і має там своїх симпатиків на кшталт депутата від Латвії Мирського. "Росія просто буде ігнорувати будь-які застереження з боку Європарламенту. У неї своя логіка імперії. Вона збирається ламати Україну "через коліно". Тому демонстративно не звертатимуть увагу на сигнали, які надходять від Євросоюзу", - наголосив Березовець.

"Стовідсоткової гарантії підписання Угоди про асоціацію сьогодні ніхто не дасть. Тут від України залежить, чи вдасться їй розпочати шлях до Європейського Союзу. Бо Угода про асоціацію — це магістральний шлях до отримання повноцінного членства. Зараз відсотків на 70 можна сказати, що асоціація буде підписана", - пояснив політтехнолог.

Говорячи про те, як в такій ситуації поводитися Україні із Росією, він зазначив: "Україна, як і Росія, є членом Світової організації торгівлі. Потрібно подавати до Арбітражного суду і вимагати відшкодування збитків. Це однозначно виграшна справа".

Зараз ви читаєте новину «Україні радять подати до суду на Росію для відшкодування збитків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

117

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути