Ексклюзиви
середа, 19 січня 2022 19:26

"Україні потрібна національна єдність, а не полювання на відьом" - французький філософ про справу Порошенка

Французький письменник, філософ та політичний журналіст Бернар-Анрі Леві засудив справу проти п'ятого президента Петра Порошенка.

Він вважає це "полюванням на відьом". І не розуміє "кафкіанські" звинувачення проти Порошенка. Про це Леві написав в Twitter.

"Я мало розумію "кафкіанські" звинувачення проти Порошенка. Я є свідком створення ним нової армії України; його статусу справжнього державного діяча, коли він має справу з лідерами Європи. Його сильного опору проти Путіна. Україні потрібна національна єдність, а не полювання на відьом", – пише Леві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДБР оскаржить запобіжний захід Порошенку

Бернар-Анрі Леві нагадав про поїздку з Порошенком у Краматорськ на Донеччину в лютому 2015 року після страшного обстрілу міста російськими "Смерчами". І опублікував відповіне фото.

Автор: twitter.com/bhl
  Французький письменник, філософ та політичний журналіст Бернар-Анрі Леві нагадав про поїздку з Петром  Порошенком у Краматорськ на Донеччину в лютому 2015 року після страшного обстрілу міста російськими «Смерчами»
Французький письменник, філософ та політичний журналіст Бернар-Анрі Леві нагадав про поїздку з Петром Порошенком у Краматорськ на Донеччину в лютому 2015 року після страшного обстрілу міста російськими «Смерчами»

Леві закликав Україну перед загрозою широкомасштабного вторгнення Володимира Путіна об'єднатися, а не розколювати суспільство політичними репресіями проти опозиції.

"Лютий 2015. Ми в Краматорську, Донецька область. Росіяни щойно здійснили обстріл ракетами "Смерч" і вбили 45 людей. Верховний головнокомандувач Порошенко вирушив на лінію фронту. Як ця людина може бути винною у державній зраді? Як у це може вірити суддя Соколов? Україна перед обличчям війни та Путіна потребує єдності", - пише Бернар-Анрі Леві.

Як відомо, після поїздки у Краматорськ Бернар-Анрі Леві, який був шокований побаченим, закликав світову спільноту відкрити очі на жахливі злочини терористів на Сході України.

П'ятого президента України Петра Порошенка підозрюють у держзраді та сприянні терористичним організаціям у справі про незаконне постачання вугілля з окупованих територій. Його спільником у цій справі слідчі вважають проросійського політика, нардепа від ОПЗЖ Віктора Медведчука.

19 січня у Печерському райсуді прийняли рішення відпустити Петра Порошенка під особисте зобов'язання. Прокуратура просила арешт з можжливістю внести заставу у 1 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «"Україні потрібна національна єдність, а не полювання на відьом" - французький філософ про справу Порошенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути