четвер, 29 липня 2010 15:48

Україні не потрібен кредит МВФ - БЮТ

Україні не потрібен кредит МВФ - БЮТ

Опозиція не зможе проконтролювати гроші, які дасть Україні МВФ.

Про це в коментарі кореспонденту Gazeta.ua сказав "бютівець" Олег Ляшко.

"Як в бухгалтерську книгу запишуть, так і буде... От уряд розказує, що будуть реформи. А де вони? Їх немає. Одні слова. Тому цілком можливо, що ці гроші будуть витрачені не за призначенням. Якщо не підуть на "Росукренерго", то підуть на проїдання. Бо береш 15 мільярдів доларів, а потім треба повернути суму ще й проценти. Вернути можна. Але це в нормальних країнах, де заробляються гроші, бо їх вкладають в економіку. А якщо в нас беруть і проїдають, то краще цього не робити. Бо ще наші онуки розраховуватимуться з МВФ", - пояснив член бюджетного комітету.

За словами нардепа, саме через це не варто брати гроші МВФ.

"Бо ніяких реформ немає, а борги продовжують рости. І так вже уряд набрав кредитів, "як сучка бліх". Тому перед тим, як брати кредити, треба владу змінити, щоб вона була реформаторської і на ділі, а на словах робила реформи...Але коли влада не бачить далі свого носа, цього не варто робити" - зазначив він.

Він також зазначив, що ситуація в економіці могла би покращитися, якби гроші від МВФ були спрямовані на кредитування економіки.

"Але ж він не дає на це гроші і заганяє нас в кабалу. Бо на що йдуть ці гроші? На підтримання платіжного балансу. Виходить, що частина грошей знову піде іноземним банкам, частина - на покриття дефіциту. Тому сенсу немає в тому, щоб їх брати" - додав Ляшко.

Нагадаємо, що Рада керівників Міжнародного валютного фонду схвалила надання Україні кредитної лінії в розмірі $15,15 мільярдів. Згідно з рішенням ради, одразу Україна зможе отримати близько $1,89 млрд. Опозиція відразу ж звернулася до МВФ з проханням не давати Україні кредиту.

У свою чергу, в опозиції переконані, що гроші будуть використані для розрахунків з "РосУкрЕнерго".

Зараз ви читаєте новину «Україні не потрібен кредит МВФ - БЮТ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути