пʼятниця, 26 жовтня 2018 12:33

Українці заплатили майже 50 млн грн за перельоти чиновників

2018-го на відрядження чиновників міністерств витратили близько 50 млн грн. Про це повідомляє "РБК-Україна".

Витрати на проживання та харчування можуть збільшити на 25%, якщо у відрядження за кордон летить міністр або його заступник. Так само можуть вирости добові, якщо на міжнародні переговори летять члени уряду чи інші чиновники. При цьому не вказують максимальні суми, які чиновники можуть витратити на оплату проїзду.

Автор: РБК
  Найдорожчий переліт обходився у  10,8 тис. грн в одну сторону
Найдорожчий переліт обходився у 10,8 тис. грн в одну сторону

Цьогоріч найвищою ціна на авіаквитки за кордон виявилася у Міністерства фінансів - у середньому 10,8 тис. грн в одну сторону. Працівники Мінекономрозвитку купували в середньому за 8,7 тис. грн за квиток. Вище 7 тис. грн платили держслужбовці з Міністерства молоді і спорту та Мінрегіону. Мінімальні витрати на переліт у Мінпромполітики – за 4,2 тис. грн за квиток.

Автор: РБК
  Найбільше за номер платили 5,5 тис. грн
Найбільше за номер платили 5,5 тис. грн

На перельоти по Україні минулоріч і за перші 7 місяців цього року чиновники різних відомств у середньому витрачали від 1,7 до 4 тис. грг за квиток, а за готельний номер - від 300 до 650 грн за добу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мінсоцполітики контролюватиме, щоб субсидії надавали тим, хто їх справді потребує

Співробітники Міністерство молоді і спорту проживали за кордоном у готельних номерах за ціною в середньому 5,5 тис. грн. Від 4 тис. грн і вище коштувало держбюджету проживання чиновників Мінекології, Мінінформполітики, Мінфіну і Мінекономрозвитку.

Минулого місяця найбільшу зарплату за вересень у Верховній Раді отримав нардеп від "Волі народу" Михайло Поплавський - 46 693 грн. Голова фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко отримала 39 777 грн. Голови фракцій "Народний фронт" Максим Бурбак, фракції "Об'єднання "Самопоміч" Олег Березюк і фракції "Блок Петра Порошенка" Артур Герасимов заробили за вересень по 37 002 грн.

Зараз ви читаєте новину «Українці заплатили майже 50 млн грн за перельоти чиновників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути