четвер, 29 грудня 2011 15:28

Українці світу занепокоєні: Україна може опинитися в цілковитій ізоляції

Українці світу занепокоєні: Україна може опинитися в цілковитій ізоляції

Події після винесення вироку Юлі Тимошенко, як і сам вердикт суду,  викликали однозначно негативну реакцію у світі та серед українських об'єднань закордоном.

Українська Всесвітня Координаційна Рада (УВКР) написала заяву, у якій наголошує: такими діями Україна в очах цивілізованого світу перестала ототожнюватися з державою, де панує демократія, незалежне судочинство, свобода мирних зібрань, і не переслідують за політичну позицію. УВКР однозначно засуджує таку практику і закликає владу прислухатися до думки світової й української громадськості.

"Під сумнів поставлено питання тіснішої інтеграції України в європейський цивілізаційно-правовий простір, підписання Угоди між Євросоюзом і нашою державою про асоціацію", - йдеться у заяві, текст якої оприлюднено прес-службою партії "Батьківщина".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська інтелігенція обурена несправедливою апеляцією щодо справи Тимошенко

В УВКР переконані: такі дії можуть призвести до того, що "Україна опиниться в цілковитій ізоляції, а мільйони громадян й закордонних українців будуть почувати себе ізгоями й представниками держави,  де порушуються базові цінності й свободи людини".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чехії приєдналися до української інтелігенції і засудили апеляцію щодо справи Тимошенко

"Разом з тим, навіть серед деяких патріотично налаштованих сил, подекуди лунають вимоги боротися проти влади всіма методами, аж до того, щоб протидіяти ратифікації будь-якої асоціації України з Європейським Союзом в 2011 році, головуванню України в ОБСЄ в 2013 тощо. Саме цього прагнуть вороги української незалежності, - наголошується у заяві. - Втрата Україною й українцями європейської перспективи призведе до її тіснішого втягування в "євроазійський союз" - проект, що зараз активно нав'язується нашому народу  через енергетичну залежність, митний союз, духовну й фінансову експансію".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ірена Карпа пожурила Апеляційний суд за Тимошенко

"Вважаємо, що влада в Україні своїми діями не повинна допустити до такого розвитку подій", - підкреслили там.

Зараз ви читаєте новину «Українці світу занепокоєні: Україна може опинитися в цілковитій ізоляції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути