Ексклюзиви
понеділок, 11 листопада 2019 17:28

Українці стануть наймитами олігархів - Тягнибок про відкритий ринок землі

  Узаконення торгівлі землею сільськогосподарського призначення перетворить Україну на сировинну колонію
Узаконення торгівлі землею сільськогосподарського призначення перетворить Україну на сировинну колонію

Голова ВО "Свобода" Олег Тягнибок звернувся до лідерів парламентськи фракцій "Голосу" Святослава Вакарчука та "Європейської солідарності" Петра Порошенка не підтримувати законопроект про скасування мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення.

У зверненні він наголосив, що комітет з питань аграрної та земельної політики порушив регламент, схваливши поданий прем'єр-міністром Олексієм Гончаруком законопроект про ринок землі.

І попередив, що законопроект створює загрози продажу української землі іноземцям.

"Згідно з Конституцією України, українська земля є основним національним багатством українського народу, що перебуває під особливою охороною держави. У запропонованому ж законопроекті фактично йдеться про нівелювання конституційного статусу української землі до рівня звичайного товару, який може купити кожен, хто заплатить більші гроші.

Узаконення торгівлі землею сільськогосподарського призначення – пряма загроза для її відчуження на користь олігархічного чи чужоземного капіталу та перетворення України на сировинну колонію, в якій українці опиняться в статусі наймитів "на нашій не своїй землі", а держава втратить вплив на внутрішній продовольчий ринок.

Враховуючи, що 12 листопада 2019 року фракція "Слуги народу" внесла на розгляд Верховної Ради законопроект про розпродаж землі сільськогосподарського призначення, звертаюся до ваших політичних сил не словом, а дією продемонструвати, з ким ви – з олігархами, які хочуть загарбати українську землю, чи з українським народом, який в переважній більшості (73%) проти розпродажу української землі, і не підтримувати згубний законопроект, який фактично відкриває шлях до розпродажу української землі", - зазначив Тягнибок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як можуть проголосувати українці на референдумі щодо землі — опитування

Якщо в Україні відкриють ринок землі, 1 га коштуватиме близько $2 тис. За словами радника прем'єр-міністра з економічних питань та земельної реформи Олексія Мушака, залежно від області - наприклад, у Херсоні та на Волині ціна буде меншою. У Полтаві, Черкасах, Вінниці коштуватиме дорожче. Там краща земля і більша конкуренція.

Зараз ви читаєте новину «Українці стануть наймитами олігархів - Тягнибок про відкритий ринок землі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути