пʼятниця, 28 червня 2013 09:13

Українці сьогодні святкують День Конституції

Українці сьогодні святкують День Конституції
Фото: golos-ru.com

Основний документ України був прийнятий Верховною Радою України 28 червня 1996 року.Депутати працювали над проектом, залишаючись у сесійній залі всю ніч з 27 на 28 червня.

Парламентарі врахували зауваження президента України, а також підтримали всі суперечливі статті проекту: про державні символи України, про державну українську мову, про право приватної власності на Україні.

Прийняття Конституції закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність. Конституція України має найвищу юридичну силу. Закони та інші нормативно-правові акти приймаються на основі Конституції України і повинні відповідати їй.

Прийняття Конституції стало найважливішим кроком у забезпеченні прав людини і громадянина, сприяло подальшому підвищенню міжнародного авторитету України на світовій арені.

Конституція 1996 року діє на Україні і в даний час. Відповідно до Конституції, день прийняття Основного Закону є державним святом - Днем Конституції України.

Зараз ви читаєте новину «Українці сьогодні святкують День Конституції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

296

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути