неділя, 31 березня 2019 11:10

Українці розказали, яких змін чекають після виборів

Українці розказали, яких змін чекають після виборів
Українці розказали, яких змін очікують в країні після виборів президента. Фото: Главком

Сьогодні в Україні обирають президента. Gazeta.ua запитала в громадян: "Яких змін очікуєте після виборів?".

Віктор КОПИЛОВ, 42 роки, майстер по дереву, м. Рівне:

Перше, що мав би зробити президент – зайнятись армією.
Все що робиться – добре, але нам треба нові бази для підготовки. Навчання. Служба в армії може бути така ж привілейована та елітна, як у США і Великій Британії. Треба і освітою солдат зайнятись. Вивчати мови, політологію, вчити програмуванню, технічні науки.
Другий крок – дороги. Їх треба не ремонтувати, а будувати.
Ну і останнє – взятися за корупціонерів, сепаратистів, усіх хто їздить кланятись до Путіна в Кремль.

Лариса СЛОБОДЯН, 51 рік, бібліотекар? м. Ковель, Волинська обл.:

Перше, що би мав зробити новий президент – підняти мінімальну зарплату та пенсію. І так ясно, що ціни на комунальні послуги не впадуть. А довіри у наших людей інакше не доб'єшся. Реформи мають і далі продовжуватись. Особливо - реформа судової системи. Розігнати усіх та набрати молодих, найкращих студентів-юристів. Тоді ніхто у нас не буде ніяких законів скасовувати, щоб чиновники собі спокійно крали.
Треба нарешті покарати усіх, хто причетний до подій на Майдані у 2014 році. Люди того теж не забудуть. Ну і повпливати, щоб відмінили недоторканість депутатів. Вони представники народу і мають нести відповідальність за свої дії. Усі процеси, я би зробила показовими. З прямою трансляцією на телебаченні. Щоб ті, хто хотів до влади дивились і боялись красти, брехати, порушувати закони. Можна взагалі їх кількість зменшити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зафіксували перші порушення на виборах

Олег СТАДНИК, 29 років, ресторатор, м. Косів, Івано-Франківська обл.:

Аби в країні почались зміни, не президент має змінитись, а люди. У нас не імперія, щоб царя чекати. Все починається із найменших справ на місцевому рівні. А наші люди бояться проявляти ініціативу, не беруть на себе відповідальність. Не платять податки і ще тим хваляться. Крадуть і в сусіда, і на роботі. Легше ж казати, як у нас все погано, які дорогі продукти, машини, комунальні послуги. Які страшні дороги, немає парків, ліс вирубують. Це ж все від нас залежить, а не від президента. Тому міняти одного кандидата на іншого - не бачу сенсу. П'ять років – надто малий період, щоб розчистити таку велику країну від такої кількості сміття.
Перше, чого я очікую від президента – зміну керівництва, яке не виконує свої обов'язки. Спочатку - адекватний керівник СБУ. Друге – знайти спосіб розширити повноваження Генпрокуратурі та НАБУ. Теж змінити керівників. Бо всі справи, якими вони займаються залишаються на столі у тих же ж керівників. Їм не дають ходу, бо лобіюють інтереси злочинців при владі. Третє – прискорити вступ у НАТО та відновити статус ядерної держави. Інакше нас роздеруть на дрібні частини.

Христина СУШКЕВИЧ, 26 років, юрист, м Львів:

Не думаю, що після виборів в один день настануть кардинальні зміни, адже вони починаються з кожного громадянина країни. Але очікую, що Україна рухатиметься в європейському напрямку не залежно від того, хто стане президентом. Хочу, щоб винні за розстріли на Майдані під час Революції гідності були покарані.
В Україні слід долати корупцію. З корумпованою системою навряд чи вдасться щось суттєво змінити. Медична реформа, освітня реформа, судова реформа – мають продовжуватись.
Сподіваюсь президент прикладатиме усіх зусиль для завершення війни на сході України. Друге, від чого не варто відмовлятись, та продовжувати - проєвропейська політика і рух в напрямку ЄС і НАТО. І останнє - підвищення рівня проживання та стабільний, хай і не швидкий розвиток економіки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибори президента: Кличко на велосипеді, а Ляшко з дружиною

Андріана ЛЕЛЕ, 25 років, журналіст, м. Рахів, Закарпатська обл.:

Після виборів почнеться нова п'ятирічка. Цикл просто обнулиться. У нас усі звикли очікувати якихось змін після виборів. Я лиш сподіваюсь, аби з приходом нового президента гірше не стало. Бо наша поміркована стабільність – дуже хитка. Один неправильний крок – і все може посипатись.
Перше чим мав би зайнятись президент – продовжувати укріплювати армію. Її потрібно реформувати. Позбутись радянських канонів у війську. Змінити звання, побут, мову спілкування. Позбутись дідовщини та старшинства. Друге – не відступати від європейського курсу та співпраці із НАТО. Було б чудово стати членами альянсу якнайшвидше. Це би гарантувало нам безпеку. І останнє - провести перевірки у таких структурах як СБУ, Генеральна прокуратура, НАБУ. Зайнятись судовою системою. Для змін у цих напрямках, 5 років буде більше ніж достатньо. А другого шансу у президента уже не буде.

Сьогодні, 31 березня 2019-го року, українці голосують за президента. Зробити свій вибір можна з 8:00 до 20:00. З собою потрібно взяти паспорт громадянина України.

Зараз ви читаєте новину «Українці розказали, яких змін чекають після виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути