Ексклюзиви
середа, 15 травня 2013 13:35

Українці повинні перестати вважати Януковича президентом - Кокотюха

Українці повинні перестати вважати Януковича президентом - Кокотюха
Андрій Кокотюха. Фото: dusia.telekritika.ua

Сучасний український письменник Андрій Кокотюха переконаний, що мітинги опозиції стали неефективними, тому необхідність в присутності на них кожен українець повинен визначати сам для себе.

Про це він розповів у коментарі Gazeta.ua.

"Я не знаю, чи я піду на мітинг опозиції 18 травня. Я не визначився. Йти треба, але нічого я там не побачу, лише засвідчу там свою присутність, яку ніхто не помітить. Це буде зроблено для себе", - висловив думку письменник.

Водночас, він наголосив, що не бачить "причин не йти, тому що можна піти та висловити свою солідарність". "Для того, аби помолитися Богу, не конче йти в церкву. А от причин йти - я не знаю. Кожна людина повинна для себе визначити, що вона хоче отримати в результаті цього мітингу", - підкреслив Кокотюха.

Окрім того, за його словами, люди мають вимагати у партійних діячів, аби на мітингах не було жодних прапорів, тоді є сенс в проведенні мітингів. "Це означатиме, що це не партзбори, а мітинг громадян, однодумців", - додав він.

Також, на його думку, мітинги перетворилися на прості зібрання, які не мають ваги та ефективності. "Те, чим займаються на мітингах, ефективніше робити без мітингів. Українці просто повинні перестати боятися Януковича та Партії регіонів. Дієвіше за мітинг — це зайти в кабінет гуманітарного ВУЗу, де в кабінеті декана висить портрет Януковича, і попросити його зняти. Українці повинні перестати вважати Януковича президентом, а Партію регіонів — партією влади. І це буде постійно діючий мітинг, без збирання прапороносців, телекамер, однакових гасел", - наголосив Кокотюха.

Окрім того, письменник зауважив, що "зараз ми проходимо той шлях, який ми проходили в 1989-91 роках, в масштабах Радянського Союзу, тільки зараз в масштабах України". Водночас він наголосив, що був на мітингах опозиції раніше, проте не побачив їхньої ефективності.

Нагадаємо, в межах акції "Вставай, Україно!", яку проводили опозиційні сили, були проведені мітинги у багатьох містах країни — Києві, Львові, Івано-Франківську, Тернополі, Чернівцях та інших. 18 травня у Києві на Європейській площі відбудеться заключний етап в рамках акції.

Зараз ви читаєте новину «Українці повинні перестати вважати Януковича президентом - Кокотюха». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

51

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути