четвер, 11 червня 2015 12:17

Українці побачать зміни до Конституції наступного тижня

Українці побачать зміни до Конституції наступного тижня
Володимир Гройсман. Фото: www.rbc.ua

Остаточний проект змін до Конституції в частині децентралізації повинен бути представлений в Конституційній комісії на наступному тижні.

Про це заявив голова Верховної Ради України, голова Конституційної комісії Володимир Гройсман, виступаючи на конференції "Децентралізація влади: рік реформ, зміст, ризики, можливості та роль громадянського суспільства" в четвер у Києві.

"Наступного тижня ми повинні фіналізувати хоч який-небудь варіант, щоб винести на Конституційну комісію, і Конституційна комісія буде визначатися", - заявив він.

 Нагадаємо, угруповання бойовиків "ЛНР-ДНР" 9 червня надіслали Контактній групі свої вимоги щодо змін до Конституції України. Бойовики хочуть збереження окремих районів Донбасу з особливим статусом у складі України.

Серед іншого бойовики хочуть розділити повноваження між районами з "особливим статусом" і центральною владою України і створити "народну міліцію".

Водночас під час свого виступу у парламенті президент Петро Порошенко заявив, що проект змін до Конституції щодо децентралізації внесуть у Верховну Раду вже на поточній сесії.

"Сподіваюся, що Конституційна комісія ось-ось завершить проект змін до основного закону в частині децентралізації, а ви, шановні депутати, вже на поточні сесії направите ці зміни до Конституційного суду, щоб восени їх ухвалити вже остаточно", - заявив Порошенко.

При цьому він додав, що "децентралізація не має нічого спільного з федералізацією".

"Україна була, є і буде унітарною державою. Є коло питань, яких децентралізація не торкнеться, де роль центру навпаки збільшиться. Це стосується оборони, нацбезпеки, зовнішньої політики та боротьби з корупцією, дотримання законності, прав та свобод громадян, територіальної цілісності", - заявив він.

За його словами, децентралізація може стати реальністю уже після осінніх виборів місцевих органів влади.

Зараз ви читаєте новину «Українці побачать зміни до Конституції наступного тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути