четвер, 14 жовтня 2010 13:16

Українці платять аудиторам Азарова $1000 за годину - БЮТ

Українці платять аудиторам Азарова $1000 за годину - БЮТ

Аудит уряду Юлії Тимошенко - спроба політичного тиску на опонентів діючого Президента України.

Про це заявив колишній віце-прем'єр-міністр в уряді Тимошенко Григорій Немиря.

"Це політично мотивовані кроки, мета яких - дискредитувати опозицію, зокрема, і напередодні місцевих виборів 31 жовтня. Саме тому ми вважаємо це дійство продовженням очевидної практики тиску на опонентів режиму Януковича", - сказав він, коментуючи сьогоднішні заяви представників аудиторській компанії Trout Cacheris та їхніх партнерів.

Немиря звернув увагу на вибірковість підходу і нагадав, що ще влітку адвокат Плато Качеріз заявляв про те, що перевірка охопить період в 3-4 роки, проте, компанія зосередила зусилля на дослідженні тільки одного періоду - 2008-2009 і перше півріччя 2010 року.

Він також підкреслив, що "жодного аудитора в цій команді немає". При цьому він послався на заяви адвоката Марка Макдугалла, представника юридичної фірми Akin Gump: "Всі, хто працює в нашій групі - колишні прокурори".

Немиря нагадав, що клієнтами компанії Trout Cacheris свого часу були Моніка Левінскі, Президент Конго, визнаний диктатором, американський конгресмен Уільям Джефферсон, якого звинувачували в хабарництві й відмиванні "брудних" грошей. Окрім цього, Немиря заявив, що одним з клієнтів компанії Akin Gump є бізнесмен Дмитро Фірташ,а також підкреслив, що ця компанія представляла інтереси народного депутата Ріната Ахметова в судовому процесі проти одного з українських інтернет-видань.

Крім того, Немиря нагадав, що агентство розслідувань Kroll, також задіяне в даному аудиті, в 2001 році було залучене до розслідування причетності президента Леоніда Кучми до замовлення вбивства журналіста Георгія Гонгадзе і "на швидку руку зробило висновок, що ніхто з представників влади, що діяла на початку 2000-х років, не причетний до вбивства журналіста".

Не менш істотним, за його словами, є і вартість послуг аудиторів. Він звернув увагу на те, що Плато Качеріз, відповідаючи на питання журналістів, скільки коштують його послуги, відповів: "Значно менше, ніж ті суми, про які ми тут говоримо".

"Компанія, яка тридцять хвилин тому говорила, що їхнє розслідування є прикладом прозорості, транспарентності й антикорупційної боротьби, не називає суму, яку українські платники податків, український уряд платять цій компанії", - сказав Немиря.

В той же час, посилаючись на дані американської преси, Немиря повідомив, що стандартний годинний гонорар Плато Качеріза складає одну тисячу доларів.

Також Немиря відзначив, що нескладно підрахувати весь гонорар аудиторів, враховуючи, що тривалість розслідування складе дев'ять місяців (до 1 грудня 2010 року).

Нагадаємо, аудитори, котрі перевіряли діяльність уряду Тимошенко виявили докази шахрайства і нецільового використання державних коштів в Україні з 2008 року по перший квартал 2010 року.

ЛігаБізнесІнформ

Зараз ви читаєте новину «Українці платять аудиторам Азарова $1000 за годину - БЮТ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути