вівторок, 13 листопада 2018 11:11

Українці оплачують рекламу Ляшка на каналі кума Путіна

Українці оплачують рекламу Ляшка на каналі кума Путіна
Партія Олега Ляшка спочатку голосує за санкції проти телеканалу кума Путіна, а потім платить йому гроші за рекламу. Фото: УНІАН

Радикальна партія, попри голосування за санкції проти телеканалів "112 Україна" і NewsOne, оплатила їм рекламу за держкошти. Про це повідомляє Комітет виборців України.

У липні-вересні "радикали" витратили на рекламу на телебаченню 3 млн грн. Із них 900 тис. отримав телеканал "112 Україна". Гроші перерахували за "розміщення інформаційного відеоматеріалу в ефірі".

Ще у 900 тис. грн обійшлося розміщення інформаційних роликів в ефірі NewsOne, повідомляють в організації.

Попри надання каналам бюджетних коштів, у жовтні більшість народних депутатів РПЛ підтримали санкції проти "112 Україна" і NewsOne . За постанову Верховної Ради голосували 16 нардепів, зокрема Олег Ляшко.

Офіційно ці телеканали підозрюють у використанні "дискурсивних практик російської імперсько-шовіністичної пропаганди", нагадують у КВУ.

Це не перший випадок, коли партія Ляшка платить за рекламу на цих телеканалах за бюджетні кошти. У другому кварталі 2017-го "радикали" перерахували "112 Україна" 3 млн грн, у другому кварталі 2018-го – 1,7 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На рекламу "Нового курсу" у Тимошенко витратили 100 млн грн

Раніше ЗМІ повідомляли, що кум президента Росії Володимира Путіна Віктор Медведчук контролює телеканал "112 Україна". Про це заявляв і колишній міністр транспорту та зв'язку Євген Червоненко.

Зараз ви читаєте новину «Українці оплачують рекламу Ляшка на каналі кума Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути