Ексклюзиви
вівторок, 17 лютого 2009 19:04

Українці не вірять в Тимошенко - опитування

Українці не вірять в Тимошенко - опитування
Більше половини українців вважають, що уряд Юлії Тимошенко не здатний вивести Україну з економічної кризи, тому має піти у відставку.

Про це свідчать дані соціологічного дослідження, проведеного Центром "Софія" з 3 по 12 лютого у всіх регіонах України.

Згідно з опитуванням, 59,1% опитаних вважають, що діяльність Тимошенко направлена на захист власних інтересів і інтересів свого оточення, 23,9% - на захист національних інтересів, 4,2% - на захист інтересів іноземних держав, 12,8% вагалися відповісти.

77,7% респондентів тією чи іншою мірою не задоволені економічною політикою, яку проводить уряд Тимошенко, 18,5% - задоволені, 3,8% вагалися із відповіддю.

71,8% опитаних вважають, що нинішній уряд не здатний вивести економіку з кризи і змінити ситуацію в країні на краще, 18,1% дотримуються протилежної думки, 10,1% вагалися з відповіддю.

59,1% називають переговори з російською стороною по газу неуспішними, і вважають, що договір про поставки газу був підписаний на невигідних для України умовах, 17,7% дотримуються протилежної думки.

64,3% упевнені, що економіка України істотно постраждає в результаті підвищення ціни на газ, і витрати громадян значно збільшаться, 25,9% вважають, що будуть певні складнощі, але серйозних наслідків для економіки не буде, 5,0% вважають, що це зрештою піде тільки на користь економіці України.

54,6% підтримують пропозицію Партії регіонів відправити уряд Тимошенко за неефективну роботу у відставку, 37,1% - не підтримують, 8,3% вагалися з відповіддю.

38,6% опитаних вважають, що Тимошенко має подати у відставку з посади прем"єра, якщо вона приховує правду про реальний стан справ в економіці країни, 24,7% виступають за те, щоб у такому випадку прем"єр була притягнута до кримінальної відповідальності, 22,6% вважають, що її не можна карати, тому що вона прагнула не допустити паніки серед населення.

"Усе більше росте недовіра до лідера Кабінету міністрів як до фігури, що захищає національні інтереси - усе більше людей вважають, що в багатьох рішеннях, зокрема, по газовій проблемі, у відносинах з президентом, в економічній площині вона (прем"єр Юлія Тимошенко) відстоює власні інтереси", - відзначив директор Центра соціологічних досліджень "Софія" Андрій Єрмолаєв.

На його думку, в українському суспільстві "відбувається певна десакралізація фігури Тимошенко".

У ході дослідження було опитано 2018 респондентів у віці від 18 років і більше, похибка вибірки – 2,2%, передає Інтерфакс-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Українці не вірять в Тимошенко - опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути