середа, 02 листопада 2011 20:22

Українці готові до соціальних повстань і бунтів - Карасьов

Українці готові до соціальних повстань і бунтів - Карасьов

Директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов вважає, що українці готові до соціальних повстань і бунтів. Про це він заявив у коментарі для Gazeta.ua.

"Влада боїться, що протестні виступи різних верств населення стануть неконтрольованими. Потім з'являться бойові авангарди цих рухів. Тим паче, що афганці — це люди, які знають, як користуватися зброєю", - сказав політолог.

На думку Карасьова, заява президента Віктора Януковича, про те, що в Україні закуповують зброю для нападів на владу, свідчить про усвідомлення владною верхівкою реальної загрози для влади та країни.

"Зброя — це поняття досить широке. Можуть бути вила або булижник — знаряддя пролетаріату. Але головне, що це перестало бути темою внутрішньої кухні органів безпеки і правопорядку і стало публічним фактом. Раз президент наважився таке сказати на всю країну, значить вони відчувають серйозність ситуації. Такі заяви не бувають безпідставними. Влада знає, що таке киргизький варіант. Президент Бакієв намагався балансувати між США і Росією і втратив довіру і в них, і у внутрішніх кланів. Це призвело до кривавого повстання зі снайперами. А на днях у Киргизстані обрали проросійського президента", - зазначив фахівець.

Афганців можуть використати і внутрішні, і зовнішні сили, переконаний політолог.

"Ми не знаємо до кінця, хто керує афганцями зараз чи може їх очолити згодом. Афганці і чорнобильці — це не політичний рух з проєвропейськими гаслами. Це соціальний бунт залежних від бюджету мас в умовах зубожіння. Але їх можуть використати не тільки українська опозиція, а й зовнішні геополітичні гравці. Бо довіри до Януковича нема ні у Вашингтоні, ні в Москві. Росія може натиснути на Банкову обіцянкою знизити ціну на газ, щоб зменшити тягар на бюджетні видатки і дати можливість знизити ризики соціально-економічної ситуації. А відтак розвернути Україну до себе", - підсумував Карасьов.

Зараз ви читаєте новину «Українці готові до соціальних повстань і бунтів - Карасьов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

43

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути