неділя, 06 березня 2011 13:45

Українці Австралії вимагають від Януковича припинити репресії та русифікацію

Українці Австралії вимагають від Януковича припинити репресії та русифікацію

Українська діаспора в Aвстралії стривожена численними порушенняма прав і свобод в Україні за перший рік президентства Віктора Януковича.

Про це йдеться в заяві Cоюзу Українських Організацій Австралії, яку цитує прес-служба "Народної самооборони".

"З першого дня на посаді глави держави Янукович порушив чинне законодавство, й Конституцію й президентську присягу перед усім народом", - уточнюють представники діаспори.

"Почавши від розширення власних повноважень, він став здійснювати новий курс політики, який різко відходив від політичних здобутків попередніх національних урядів", - зазначається в заяві.

Австралійська громада українців закликає президента та прем'єра дотримуватися Конституції, захищати державний суверенітет і територіальну цілісність України та обороняти права та свободи усіх українців як у своїй державі, так і за її межами.

На думку діаспори, влада повинна шанувати "право опозиції на самоорганізацію, та відмовилася від репресій опозиційних політиків".

Українці Австралії закликають президента "забезпечити свободу думки, слова і пересування в Україні, припинити силуваний курс на поновну русифікацію та радянізацію системи освіти".

Зараз ви читаєте новину «Українці Австралії вимагають від Януковича припинити репресії та русифікацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

98

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути