четвер, 25 травня 2023 04:50

Спецтема: Війна Росії проти України

"Україна змогла переконати Захід" – хто може стати наступним після Бєлгорода

"Україна змогла переконати Захід" – хто може стати наступним після Бєлгорода
"Нам треба, щоб Росія обвалилися з середині, а її армія – на території України", сказав Тарас Загородній. Фото: Facebook

Бійці "Російського добровольчого корпусу" та легіону "Свобода Росії" продовжують операції на території прикордонних російських областей. Україна змогла переконати Захід, що необхідно перенести війну на територію противника. Навіть у такому гібридному форматі це розхитуватиме Росію. І, можливо, ще й її союзників. Це стане у нагоді для контрнаступу Збройних сил України. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів політолог Тарас Загородній.

"Це було узгоджено з Заходом. Такі акції були раніше, але не такі ефективні. Досить яскрава була 2 березня у Брянській області (тоді російські ЗМІ почали писати про проникнення ДРГ. - Gazeta.ua). Я впевнений, що після неї пішли переговори із Заходом. Переконували, що необхідно перенести війну на територію противника. Навіть у такому гібридному форматі це розхитуватиме Росію і підриватиме авторитет Путіна. Це дискредитація російської армії та її керівництва. Це відволікатиме ресурси, які тепер росіяни будуть змушені перекидати у прикордонні райони. Що дозволяє більш ефективно використати українські війська для контрнаступу на нашій території", – сказав Загородній.

Це створює точки нестабільності безпосередньо в Росії, додав політолог.

"Не думаю, що йдеться саме про захоплення населених пунктів. Потрібно створювати відчуття, що ці бійці є скрізь. В одному регіоні поставили прапор, пішли в інший. Це створить відчуття паніки у росіян. У довгостроковій перспективі це створює передумови для громадянської війни. Це нагадує тактику німців у 1917-му. Щоб вибити Російську імперію з війни туди надіслали Леніна. Наше завдання стимулювати цих Леніних. Одним з них може стати Пригожин. Нам треба, щоб Росія обвалилася зсередині, а її армія – на території України", – наголосив Загородній.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Створюються передумови для громадянської війни" – як прорив у Бєлгородській області допоможе Україні

Російська влада не очікувала такого нахабства, пояснив політолог.

"Раніше не застосовували техніку – а тепер там вертольоти, БТР. Бійці зайшли фактично у райцентр – у глибину території противника. Це шок для росіян. Але також і для Лукашенка. Бо таке саме може повторитися на його території. А "Полк Калиновського" значно більше по кількості і більш вмотивований. Це повністю змінює парадигму війни. Росія вимушена захищатися на власній території. А вони на це не розраховували. Це підриває авторитет керівництва Росії – як військового, так і політичного. І тепер такі рухи можуть виникати у різних регіонах Росії. І ми повинні це підтримувати. Бо це все має накопичувальний ефект і створює відчуття присутності українців скрізь. Це помножує власну російську параною, яку вони розгорнули. І це все створює нестабільність путінської влади", – уточнив Загородній.

У Бєлгородській області Росії продовжується "контртерористична операція". Тамтешній губернатор Вʼячеслав Гладков заявив про поранених і закликав місцевих поки не повертатися додому.

Це – реакція на спецоперацію бійців "Російського добровольчого корпусу" та легіону "Свобода Росії", що складаються з громадян РФ, які воюють в Україні проти окупаційної армії. Вони проникли у прикордонні села країни-агресорки: Безлюдівку Бєлгородської області, Чуровичі Брянської області та Любимівку Курської області. Багато росіян втекли від вибухів, що почалися в російських селах та містах.

Зараз ви читаєте новину «"Україна змогла переконати Захід" – хто може стати наступним після Бєлгорода». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути