четвер, 10 жовтня 2013 08:37

Україна зірвала важливе засідання делегації Європарламенту

Україна зірвала важливе засідання делегації Європарламенту
Фото: mignews.com.ua

Українські депутати зірвали чергове засідання делегації Європарламенту в комітеті парламентського співробітництва ЄС-Україна 9 жовтня у Страсбурзі.

Як повідомляє Deutsche Welle, причина в тому, що жоден з шістнадцяти представників української частини комітету на засідання так і не з'явився, передає Українська правда.

Проблема полягає у тому, що після останніх парламентських виборів в Україні, які відбулися у жовтні 2012 року, депутати не змогли дійти згоди з приводу того, хто очолюватиме комітет з українського боку.

Цікаво, що офіційного пояснення такого демаршу Верховна Рада Європарламенту так і не надала. Хоча ще у серпні Президент ЄП Мартін Шульц надіслав на ім'я голови Верховної Ради Володимира Рибака лист, в якому просив його особистого сприяння у вирішенні цього конфлікту.

Співголова комітету від Європарламенту Павел Коваль вважає, що причина такої затяжної суперечки між українськими депутатами лежить в політичних амбіціях, оскільки і члени опозиції, і члени правлячої партії хочуть здобути собі славу євроінтеграторів.

Він також сказав, що за результатами цього засідання, яке не відбулося, євродепутати надішлють листи на ім'я Мартіна Шульца та Володимира Рибака, а також прислухаються до пропозиції польського депутата Марека Сівєца і поїдуть до Києва, щоб неформально поспілкуватися з українськими колегами.

Одним з головних питань порядку денного засідання 9 жовтня мав стати обмін думками з приводу поточного стану справ у відносинах Україна-ЄС напередодні Вільнюського саміту.

Зараз ви читаєте новину «Україна зірвала важливе засідання делегації Європарламенту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

57

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути