четвер, 07 вересня 2023 18:53

Україна запропонувала Туреччині "зерновий коридор" без участі росіян

Україна запропонувала Туреччині "зерновий коридор" без участі росіян
Україна передала Туреччині пропозиції щодо "зернового коридору". Фото: Facebook.com/Vasyl.Bodnar.1976

Україна передала Туреччині пропозицію про відновлення роботи "зернового коридору" без участі росіян.

Про це сказав посол України в Туреччині Василь Боднар на пресконференції на тему: "Зустріч Путіна та Ердогана: підсумки й рішення для України", повідомив "Укрінформ".

"Пропозиція про роботу ("зернового коридору". – Gazeta.ua) без Росії передана турецькій стороні. Поки що немає остаточного підтвердження. Але оскільки кораблі вже йдуть територіальними водами Румунії, Болгарії, а також Туреччини і проходять протоки без обмежень, то насправді це раціональний шлях", – сказав посол.

Боднар нагадав про часті випадки, коли росіяни обмежували прохід кораблів до України або намагалася регулювати доступ до того чи іншого українського порту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помилка перекладача налякала Путіна на зустрічі з Ердоганом. Що пішло не так

Наразі триває комунікація між Туреччиною і Організацією Об'єднаних Націй, щоб виробити узгоджені позиції, розповів посол.

"Ми також очікуємо на комунікацію між Україною і Туреччиною на високому рівні. Можливо, це буде найближчими днями, а, можливо, в рамках Генасамблеї ООН. Щоб зрозуміти, куди ми можемо далі рухатися", – сказав Боднар.

Чорноморська зернова ініціатива має бути відновлена, але не за рахунок виконання забаганок Російської Федерації, сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Президент України Володимир Зеленський надіслав листи президенту Туреччини Реджепу Таїпу Ердогану і генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррішу з пропозицією продовжити роботу Чорноморської зернової ініціативи або її аналога у тристоронньому форматі.

Зараз ви читаєте новину «Україна запропонувала Туреччині "зерновий коридор" без участі росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути