Ексклюзиви
вівторок, 11 вересня 2018 14:58

Україна запізнюється із реакцією на ситуацію в Азовському морі - Тарута

Україна запізнюється із реакцією на ситуацію в Азовському морі - Тарута
Лідер партії "Основа" Сергій Тарута вважає, що в питанні вільного доступу до азовських портів ми запізнилися на два з половиною роки. Фото: Главред

Рішення РНБО щодо захисту національних інтересів в акваторії Азовського моря запізнилося на два роки. Про це заявив лідер партії "Основа" Сергій Тарута в ефірі телеканалу ZIK, відповідаючи на питання про економічні наслідки блокади Росією азовських портів України.

"Наша влада робила вигляд, що міст в Крим або не будується, або не буде побудований. Ми вчасно не натиснули на Росію, щоб вона будувала основу моста за проектом, де висота прольоту 38 метрів, достатня для заходу в порти Азова великотоннажних кораблів стандарту "Панамакс", - заявив Тарута.

Лідер партії "Основа" вважає, що Україні необхідно було задіяти міжнародні конвенції, залучати міжнародних партнерів в рамках ООН, щоб не допустити ущемлення національних економічних інтересів через обмеження на судноплавство у зв'язку з будівництвом моста. Але цього не було зроблено.

"З Росією все зрозуміло - це агресор. Але треба дивитися і на дії української влади. Ми постійно наздоганяємо. У питанні вільного доступу до азовських портів ми запізнилися на два з половиною роки", - підсумував Тарута.

Зараз ви читаєте новину «Україна запізнюється із реакцією на ситуацію в Азовському морі - Тарута». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути