четвер, 27 жовтня 2011 18:00

Україна залишається цікавою для Європи - Погребинський

Україна залишається цікавою для Європи - Погребинський

Резолюція Європарламенту означає, що Україна залишається цікавою для Європи, вважає директор Київського інституту конфліктології і політичних досліджень Михайло Погребинський.

Про це він заявив у коментарі для Gazeta.ua.

"Двері для майбутнього підписання угод про асоціацію і зону вільної торгівлі не зачинені, - каже політолог. - Але Європа не може ігнорувати свої принципи. Тому попереджають українську владу: якщо не буде переглянутий вирок Тимошенко, то будуть проблеми з підписанням, а потім і з ратифікацією. Хоча парафувати (остаточно узгодити тексти для підписання — ред.) вони збираються. І висловлюють жаль, що Янукович не приїхав до Брюсселя. Дають йому можливість до грудня парафувати угоди".

На думку Погребинського, таким чином європейські політики подають сигнал, що конкуренція за Україну триває.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Наступна зустріч Януковича з ЄС - останнє йому попередження"

"Для української влади це означає, що потрібні конкретні дії, які б дали європейцям привід зробити крок назустріч Україні. Це вирішення питань незалежності судової гілки, незаангажованості рішень суддів, вільної діяльності опозиції тощо. Сподіваюсь, що наша влада на це піде. Бо сидіти на двох стільцях неможливо. Не треба дратувати наших партнерів з ЄС. У нас 30 відсотків торгового обороту з Європою. Наш бізнес дуже залежний від добрих стосунків з нею".

Як повідомлялося, Європарламент прийняв резолюцію по Україні. У ній рекомендує Європейській комісії провести зустріч з президентом Віктором Януковичем до саміту Україна-ЄС для "відновлення конструктивного діалогу".

Європа сподівається, що Янукович перегляне свою позицію щодо асоціації України з ЄС.

Зараз ви читаєте новину «Україна залишається цікавою для Європи - Погребинський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути