Ексклюзиви
вівторок, 24 червня 2008 16:18

Україна закликає Росію не лізти не у свої справи

МЗС України закликає російську сторону позбутися звички втручатися у внутрішні справи України.

Так прес-секретар МЗС України Василь Кирилич прокоментував обурення російського МЗС у зв"язку із заходами, що відбулися 24-25 травня в Івано-Франківську і були присвячені 65-й річниці створення дивізії СС "Галичина".

"Безперервний потік заяв офіційних представників Російської Федерації стосовно України свідчить про цілеспрямовану акцію проти нашої держави", - сказав він.

За словами Кирилича, поступове і методичне перекручування історико-культурної спадщини України офіційними представниками РФ є нічим іншим як спробою відвернути міжнародну громадськість від осуду злочинів НКВД, що сьогодні за свої "подвиги" зведені в рамки героїв.

"Творці міфів про Україну по черзі і по чітко виписаних ролях намагаються повернути нашу державу в зону впливу радянської імперії і дискредитувати Україну на міжнародній арені", - підкреслив український дипломат.

У зв"язку з цим український МЗС звертається до російської сторони з проханням припинити втручатися у внутрішні справи України, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"МЗС України закликає офіційних представників РФ припинити відкрите втручання у внутрішні справи України і прислухатися до оголошеної міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавром 14 травня 2008 року позиції: "Ми не маємо звички впливати на внутрішні процеси в різних країнах", - сказав Кирилич.

Як відомо, 24 червня ДІП МЗС РФ висловив обурення заходами, що відбулися 24-25 травня в українському Івано-Франківську і були присвячені 65-й річниці створення дивізії СС "Галичина".

"Викликає крайнє здивування, що представники офіційних структур Івано-Франківської області фактично підтримали "вшановування" колишніх есесівців, на совісті яких сотні тисяч страчених українців, росіян, євреїв, білорусів, людей інших національностей з числа громадян СРСР і країн Східної Європи", - заявили в Росії.

Зараз ви читаєте новину «Україна закликає Росію не лізти не у свої справи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути