Ексклюзиви
субота, 04 червня 2022 09:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна захистить свободу, а РФ програє – Зеленський виступив на Конференції мерів США

Україна захистить свободу, а РФ програє – Зеленський виступив на Конференції мерів США
Президент Володимир Зеленський заявив, що США стали лідером міжнародної підтримки України. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський виступив під час 90-ї Конференції мерів Сполучених Штатів Америки.

У своїй промові глава держави підкреслив, що Україна захистить свою свободу, а тиранія – Росія – у цьому бою програє. Про це інформує Офіс президента.

На Конференції були присутні очільники міських рад Х'юстона, Санта-Фе, Колумбуса та інших міст США. Відкрила захід віцепрезидентка США Камала Гарріс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Зеленського оцінили, скільки ще триватиме війна в Україні

Зеленський зазначив, що США стали лідером міжнародної підтримки України та запропонував усім долучитись до грандіозного проєкту з відбудови України після війни. Президент запросив до співпраці міста, компанії, а також фахівців. Усі вони можуть посприяти тому, щоб проєкт можна втілився у життя.

"Україна зможе захистити свободу, і тиранія Росії неодмінно програє. Люди знову зможуть мирно й безпечно жити в українських містах. І щоб це сталося швидше, ми запланували амбітний проєкт відбудови України після війни", - сказав президент.

4 червня державний секретар США Ентоні Блінкен закликав російського президента негайно припинити військові дії. Також американський дипломат наголосив, США та їхні союзники і партнери не прагнуть затягнути бойові дії в Україні.

Президент США Джо Байден напередодні заявив, що ситуацію в Україні врегулюють шляхом переговорів. Доки цього не відбулося, США допомагатимуть чим можуть.

У Сполучених Штатах Америки командувач Національної гвардії Каліфорнії генерал-майор Девід Болдвін закликав Захід якнайшвидше розглянути можливість передачі Україні винищувачів.

Зараз ви читаєте новину «Україна захистить свободу, а РФ програє – Зеленський виступив на Конференції мерів США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути