пʼятниця, 04 січня 2019 15:31

Україна за крок до томосу

Україна за крок до томосу
6 січня Україна отримає Томос. Фото: Depo.ua

5-6 січня голова Верховної Ради Андрій Парубій разом із делегацією на чолі з президентом Петром Порошенком відвідають Туреччину.

5 січня у Стамбулі вони зустрінуться з президентом Турецької Республіки Реджепом Ердоганом і Вселенським патріархом Варфоломієм, повідомляють УНН

Учасники делегації братимуть участь у церемонії підписання томосу Варфоломієм та у молитві у Патріаршому Храмі Святого Георгія.

Після завершення процедури підписання прозвучать заяви: Варфоломія, митрополита Київського і всієї України Епіфанія та президента Порошенка.

6 січня президент, спікер і члени делегації братимуть участь у церемонії вручення томосу, Божественній Літургії (спільне відправлення Варфоломієм і Епіфанієм), церемонії освячення води у затоці "Золотий Ріг".

Члени делегації також відвідають могилу українського політичного діяча Володимира Мурського на Католицькому кладовищі, братимуть участь у Церемонії освячення води в Патріаршому Храмі Святого Георгія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Філарет: Москва тремтить

15 грудня у Києві відбувся Об'єднавчий собор, на якому представники 3 православних церков України ухвалили рішення про утворення Помісної церкви та обрали її предстоятелем митрополита Переяславського та Білоцерківського Епіфанія.

Зараз ви читаєте новину «Україна за крок до томосу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути