субота, 21 жовтня 2017 03:56

Україна за допомогою ООН закликає Росію звільнити Сущенка

Україна за допомогою ООН закликає Росію звільнити Сущенка
Україна закликає звільнити Сущенка. Фото: 112 канал

Українська делегація в ООН засудила незаконне ув'язнення журналіста Укрінформу Романа Сущенка в Росії та виступила із закликом про його негайне звільнення, нагадавши також про утиски інших журналістів на окупованих Росією українських територіях.

Про це заявив у п'ятницю на засіданні Четвертого комітету ГА ООН перший секретар Постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко, повідомляє Укрінформ.

"Ми засуджуємо жорстоке переслідування Росією українського журналіста Романа Сущенка в Москві, який був кинутий за грати за сфабрикованими звинуваченнями. Ми вимагаємо від Росії негайного звільнення пана Сущенка", - наголосив представник України.

Він також нагадав про переслідування та репресії російською владою інших журналістів, які виступають проти агресії РФ, у тому числі в окупованому Криму. "Останній такий випадок трапився з кримським журналістом Миколою Семеною, який отримав у вересні умовний термін позбавлення волі на два з половиною роки та заборону на ведення журналістської діяльності протягом трьох років за сфабрикованими звинуваченнями", - зауважив український дипломат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Агресор нахабніє" - Порошенко зробив жорстку заяву про Росію

У цьому зв'язку важливо для міжнародної спільноти й надалі утримувати в центрі уваги питання, пов'язані з наступом на свободу ЗМІ на окупованих територіях України, та оперативно реагувати на всі атаки проти вільних медіа.

Зараз ви читаєте новину «Україна за допомогою ООН закликає Росію звільнити Сущенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути