Ексклюзиви
вівторок, 26 лютого 2013 14:38

Україна, з якою спілкувався Янукович, лише наполовину схожа на справжню - Гарань

Україна, з якою спілкувався Янукович, лише наполовину схожа на справжню - Гарань
За словами політолога, спілкування Януковича з країною було спеціально зрежисовано. Фото: news.liga.net

Спілкування президента Віктора Януковича з країною було зрежисовано: підібрані відповідні журналісти, питання, аудиторія.

Про це у коментарі Gazeta.ua заявив професор кафедри політології НаУКМА Олексій Гарань.

"Передостаннє спілкування Януковича з країною у 2011 році виглядало більш динамічно. Були гострі несподівані питання, такі як питання журналіста Мустафи Найема про Межигір'я. Можливо, вони ставили Януковича у незручне становище, але це все-таки було живе спілкування. Воно могло б бути корисним і для суспільства, і для влади, якби вона робила висновки. Ми чули оди доброму царю, які лунали з Кіровограду, чули похвали Фірташу. Це нагадувало радянські часи, вихід у народ правителів диктаторських режимів", - зазначив політолог.

Він наголосив, що так само з людьми спілкується і президент Росії Володимир Путін.

"Хоча він, на відміну від Януковича, хоча б уміє це робити. У нього більше харизми, наскільки взагалі можна судити про харизму чекіста", - сказав політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Президент показав, що живе зовсім в іншій країні і не знає, що в ній робити" - Яценюк

"Очевидно, що пролунали речі, які були потрібні для пропаганди. Наприклад, заява Януковича про розблокування трибуни Верховної Ради - це спроба показати, що Янукович намагається поліпшити політичну ситуацію напередодні саміту "Україна-ЄС". Несподіваною була заява про те, що Україна може вийти з енергетичного співтовариства. Очевидно, що це питання було заготовлене для традиційного українського шантажування заходу. Це лякання Європи, що ми можемо розвернутися у бік Росії", - додав експерт.

На його думку, країна, з якою спілкувався Янукович, схожа лише на частину справжньої України.

"Дійсно існують люди, які продовжують вірити в Януковича. Є такі, які змушені йому дякувати, тому що вони є його підлеглими. Багато з них поставлені в таку ситуацію, що не мають іншої можливості, ніж "брати під козирок" перед нинішньою владою. Але ми побачили людей, які на Майдані намагалися прорватися і поставити незручні питання, побачили "братків"-хлопців у спортивних костюмах, які намагаються затулити їм рота", - пригадав Гарань.

Зараз ви читаєте новину «Україна, з якою спілкувався Янукович, лише наполовину схожа на справжню - Гарань». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути