пʼятниця, 18 січня 2013 20:52

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Україна вже виплатила Росії 15 млн грн боргу у справі ЄЕСУ

Україна вже виплатила Росії 15 млн грн боргу у справі ЄЕСУ
ГПУ об'єднала "справу" про вбивство Щербаня і справу боргів ЄЕСУ в одне провадження. Фото: glavcom.ua

Український уряд за рішенням Апеляційного суду вже почав виплачувати Міністерству оборони РФ борг корпорації "Єдині енергетичні системи України", яку раніше очолювала екс-прем'єр України Юлія Тимошенко, повідомив генеральний прокурор України Віктор Пшонка.

"Виплата вже почалася. 15 млн гривень уже виплачено Росії", - сказав Пшонка на брифінгу в п'ятницю в Києві.

Він також заявив, що "справа" про вбивство народного депутата Євгена Щербаня і кримінальна справа про крадіжку з бюджету грошей для виплати боргів ЄЕСУ перед Мінооброни РФ об'єднані в одне провадження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пшонка висунув Тимошенко звинувачення у справі Щербаня - проситимуть довічне

"Основним доказом була порука особисто тодішнього прем'єр-міністра Лазаренка, яку підготувала своєю рукою Тимошенко, що потім і експертизою було встановлено. Вона потім була підписана Лазаренком для Міноборони Росії", - підкреслив генпрокурор.

Нагадаємо, Міноборони РФ звернулося в Госпсуд Києва з позовом про виплату урядом України 3 млрд 239,45 млн грн у справі корпорації ЄЕСУ. Російська сторона зажадала залучити в якості відповідача, крім Кабміну України, Держказначейство. ЄЕСУ у справі фігурує в якості третьої особи. Зазначений обов'язок, як стверджує позивач, виник наприкінці 1990-х років, коли ЄЕСУ на чолі з Тимошенко не виконала гарантовану урядом України на чолі з Павлом Лазаренком угоду 1997 року про постачання корпорацією продукції для потреб російського оборонного відомства. Госпсуд Києва 19 вересня 2012 року частково задовольнив позов Міноборони РФ по боргу ЄЕСУ, зобов'язавши Україну виплатити російській стороні 3 млрд 113 млн 53 тис 506 грн.

Зараз ви читаєте новину «Україна вже виплатила Росії 15 млн грн боргу у справі ЄЕСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути