вівторок, 18 грудня 2012 10:36

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Суд знову переніс засідання у справі ЄЕСУ, уже на 18 січня

Суд знову переніс засідання у справі ЄЕСУ, уже на 18 січня
Юлія Тимошенко. Фото: fakty.ictv.ua

В судовому засідання у справі проти екс-прем'єра України Юлії Тимошенко про зловживання корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ) оголошено перерву до 18 січня 2013 року.

"У судовому засіданні оголошується перерва до 18 січня 16.00", - йдеться в постанові, яку ухвалив суддя Костянтин Садовський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Качанівській виправній колонії пройшов конкурс КВК серед ув'язнених

В ході обговорення питання, чи можливий розгляд справи за відсутності Тимошенко, представник держобвинувачення заявив, що у зв'язку з неявкою підсудної в суд розгляд справи за її відсутності не представляється можливим.У свою чергу захисник Тимошенко Сергій Власенко заявив, що мова йде не про неявку, а про недоставку екс-прем'єра до суду. "На жаль, вона невільна людина, яка може бути, або не бути" - зазначив він.
Він підтримав клопотання Тимошенко про закриття кримінальної справи у зв'язку з відсутністю складу злочину і двічі процитував постанову Верховного суду від 11 листопада 2005 року про обгрунтованості закриття справи ЄЕСУ у зв'язку з відсутністю складу злочину.
Аналогічну позицію озвучив інший захисник Олександр Плахотнюк. Ще двох захисників Тимошенко - Андрія Кожем'якіна та Євгенії Тимошенко - в суді не було.
Суддя Садовський у своїй постанові зазначив неможливість розгляду справи у відсутність підсудної, а також повідомив, що клопотання буде розглядатися на відповідній стадії судового процесу за участю Тимошенко.

У постанові суду також зазначається, що клопотання прокурорів, яке вже розглядалося, стосувалося можливості забезпечення участі підсудної в судовому процесі.

Нагадаємо, екс-прем'єр Юлії Тимошенко відмовилася приймати участь у засіданні Київського райсуду міста Харкова, яке було призначене на вівторок, 18 грудня. ДПтС нагадує, що це "вже 12 відмова поспіль засудженої Тимошенко прибути на виклик суду".

Зараз ви читаєте новину «Суд знову переніс засідання у справі ЄЕСУ, уже на 18 січня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути