понеділок, 30 червня 2014 13:28

Україна вже не зможе вступити в Митний союз - радник Путіна

Україна вже не зможе вступити в Митний союз - радник Путіна
Фото:molbuk.ua

Митний союз втратив Україну після підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом.

Про це сьогодні на засіданні Інтеграційного клубу при голові Ради федерації РФ заявив радник президента Росії Сергій Глазьєв, пише УНІАН.

"Найбільші питання у нас виникають у зв'язку з підписанням у Брюсселі угод про асоціацію між ЄС і Україною, Грузією і Молдовою. Фактично на західному напрямку нам поставлено жорсткий бар'єр по розширенню нашої інтеграції", - сказав Глазьєв.

За його словами, це безпосередньо зачіпає інтереси РФ і змушує задуматися про перспективи співпраці з цими трьома державами.

"У рамках угод про асоціацію Україна, Молдова і Грузія делегували частину свого суверенітету Європейської комісії. Це означає, що вони вже не можуть стати учасниками Митного союзу і ЄЕП. Це для нас істотна втрата", - заявив він.

Глазьєв впевнений, що Євросоюз "силоміць примусив" Україну підписати Угоду про асоціацію, попередньо заради цього "поваливши законну владу".

За його словами, для Росії це може обернутися неприємними наслідками - падінням на 25% товарообігу (РФ в односторонньому порядку вводить обмеження на постачання українських товарів. - Ред.), ризиками для російських інвестицій в Україну, під питанням виявляється угоду про зону вільної торгівлі в рамках СНД, а також кооперація у високотехнологічних галузях. "Ми маємо право говорити і пред'являти ці питання", - сказав Глазьєв.

Він вважає, що Україну чекає дефолт, так як західна допомога становить 35 млрд доларів, а для стабілізації ситуації потрібно близько 100 млрд доларів.

Зараз ви читаєте новину «Україна вже не зможе вступити в Митний союз - радник Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути