вівторок, 04 листопада 2008 14:06

Україна вважає недоцільним обговорення з Росією порядку переміщення кораблів ЧФ

Україна вважає неприйнятною пропозицію Росії обговорювати питання змін в українське законодавство щодо переміщення кораблів, літальних апаратів, військової техніки і військовослужбовців Чорноморського флоту РФ. Про це повідомив сьогодні на брифінгу посол з особливих доручень МЗС України Віктор Семенов.

За його словами, російська сторона підкреслила неприйнятність односторонніх кроків України при ухваленні законодавчих актів про переміщення кораблів, літальних апаратів, військової техніки і військовослужбовців ЧФ РФ і запропонувала провести у Севастополі зустріч експертів на рівні командувача ЧФ РФ і представників Держприкордонслужби і Держмитслужби України.

"Українська сторона заявила про недоцільність такої зустрічі та неприйнятності обговорення чинного законодавства України і підкреслила необхідність його виконання у повному об"ємі", - сказав Семенов.

За його словами, російській стороні було заявлено, що надалі при порушенні командуванням ЧФ РФ часових рамок направлення повідомлень про перетин кордону Генштаб ЗСУ не надаватиме згоди на перетин державного кордону військовими кораблями цього флоту.

При цьому Семенов зазначив, що Держприкордонслужба і Державна митна служба у рамках своєї компетенції не мають претензій щодо виконання указу Президента України від 13 серпня, зокрема, до оформлення відповідних довідок, передбачених постановою Кабінету міністрів.

З 1 жовтня почали діяти нові положення, які запускають дозвільний механізм перетину українського кордону для військових кораблів і літаків Чорноморського флоту Російської Федерації. Вони повинні узгоджувати з компетентними органами своє пересування.

Нагадаємо, 27 серпня Кабінет міністрів ухвалив постанову, яка регламентує перетин кораблями Чорноморського флоту Росії кордони України та їхнє пересування українською територією, передає УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Україна вважає недоцільним обговорення з Росією порядку переміщення кораблів ЧФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути