Ексклюзиви
понеділок, 26 березня 2018 16:09

Україна висилає 13 російських дипломатів

Україна висилає 13 російських дипломатів
Петро Порошенко висловився за посилення санкцій проти РФ. Фото: humanrights.org.ua

У зв'язку зі "справою Скрипаля" Україна вишле з країни 13 російських дипломатів.

Про це повідомив президент Петро Порошенко у своєму Facebook.

"У відповідь на цинічну хімічну атаку в Солсбері (Велика Британія) Україна у дусі солідарності з нашими британськими партнерами та трансатлантичними союзниками, та в координації з країнами ЄС, ухвалила рішення про видворення з української території 13 російських дипломатів із тих небагатьох, що залишилися", - ідеться в повідомленні.

Президент підкреслив, що отруєнням Скрипалів Росія вкотре підтвердила своє зневажливе ставлення до суверенітету незалежних держав і до цінності людського життя.

"Важливо не обмежуватися символічними жестами. Наступний крок – збільшення ціни для Москви за вчинені міжнародні злочини, включно через посилення персональних, фінансових та економічних санкцій. Наша спільна відповідь Кремлю і надалі має бути рішучою та жорсткою для недопущення нових людських трагедій та забезпечення поваги до норм міжнародного права", - наголосив Порошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вже є ордери на арешт" - Велика Британія контролюватиме майно росіян

4 березня в британському Солсбері отруїли екс-полковника запасу ГРУ РФ Сергія Скрипаля, який працював і на британські спецслужби, а також його дочку Юлію. Захід упевнений, що до отруєння Скрипалів речовиною А234 причетна Росія, а РФ це заперечує.

Велика Британія вислала 23 російських дипломатів і призупинила дипломатичні контакти з Москвою на високому рівні. Лідери країн ЄС висловили підтримку Лондону, низка західних країн заявили про готовність вислати російських дипломатів.

Зараз ви читаєте новину «Україна висилає 13 російських дипломатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути