понеділок, 28 грудня 2020 22:13

Україна вийде ще з однієї угоди СНД

Україна вийде ще з однієї угоди СНД
Уряд схвалив законопроект за яким Україна вийде з угоди СНД. Фото: president.gov.ua

Кабінет міністрів України підтримав вихід України з угоди про Міжурядовий фельд'єгерський зв'язок.

Причиною такого рішення є те, що дана угода несе загрозу національним інтересам України. Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді, народний депутат Василь Мокан.

За його словами, дана угода визначає організаційні засади, юридичні аспекти та зобов'язання у рамках створення єдиної системи фельд'єгерського зв'язку. Ця система призначена для забезпечення доставки особливо важливої, секретної та іншої службової кореспонденції між главами держав, урядів та офіційної кореспонденції органів СНД органами влади та управління держав-учасниць угоди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський вивів Україну з домовленості із СНД

"Центральним транзитним пунктом для пересилання офіційної кореспонденції Угоди визначено місто Москву. Враховуючи збройну агресію РФ проти України, виконання зобов'язань українською стороною за зазначеною Угодою несе загрозу національним інтересам України, оскільки надає потенційну можливість доступу до документів під час їх знаходження на території РФ, а також створює загрозу життю і здоров'ю фельд'єгерів, які є військовослужбовцями та перебувають під час доставки офіційної кореспонденції на території країни-агресора", - зазначив нардер.

У Кабміні хочуть залучити позику на $300 млн у Міжнародному банку реконструкції та розвитку для подолання наслідків пандемії. Відповідний проєкт розпорядження схвалив уряд, повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Василь Мокан.

Зараз ви читаєте новину «Україна вийде ще з однієї угоди СНД». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути