Ексклюзиви
вівторок, 16 жовтня 2007 11:25

Україна відмовиться від газових посередників за однієї умови - Азаров

Україна відмовиться від газових посередників за однієї умови - Азаров
Уряд України підтримує можливий перехід на прямі відносини між "Газпромом" і НАК "Нафтогаз України", проте за умови збереження прийнятної ціни на газ, сказав перший віце-прем"єр, міністр фінансів України Микола Азаров.

"Ми його уважно вивчимо, ми завжди за те, щоб мати прямі зв"язки між нашими постачальниками" - прокоментував він на прохання журналістів зроблену напередодні заяву глави ради директорів "Газпрому" Дмитра Медведєва про можливу відмову від посередників у газових відносинах у 2008 році.

"Але ми виходимо, перш за все, з того, щоб ціна на поставлений газ була прийнятною для України: дозволяла б нам вписуватися в траєкторію впровадження енергозберігаючих технологій" - додав Азаров.

Медведєв напередодні ще раз заявив, що посередники в газових відносинах між Україною і Росією з"явилися "у певному історичному контексті" за ініціативою української сторони і їх наявність сьогодні "не цілком з"ясовна" для сторони російської.

На його думку, відмова від послуг посередників, можливо, спростить взаємини у газовій сфері між двома країнами і допоможе Україні розрахуватися у строк за газ, не створюючи таких великих боргів, пише Интерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Україна відмовиться від газових посередників за однієї умови - Азаров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути