Ексклюзиви
вівторок, 25 січня 2011 19:47

Україна та Туреччина покращать залізнично-поромне сполучення

Україна та Туреччина покращать залізнично-поромне сполучення

У присутності Віктора Януковича та Реджепа Тайїпа Ердогана було підписано міжурядову Угоду про організацію міжнародного прямого вантажного залізнично-поромного сполучення між Україною та Туреччиною.

Як повідомляє прес-служба голови української держави, документ має визначити порядок та форми розвитку співробітництва сторін, а також надання необхідної допомоги з метою експлуатації та подальшого розвитку прямого вантажного залізнично-поромного сполучення між Україною та Туреччиною.

Крім того, документом передбачається створення відповідної Спільної комісії з метою поглиблення рівня взаємодії та оперативного вирішення питань, пов'язаних зі спільною експлуатацією міжнародних залізнично-поромних переправ між портами двох країн.

Також під час зустрічі було підписано Програму реалізації Меморандуму про наміри щодо співпраці у сферах технічного регулювання, стандартизації, метрології, оцінки відповідності та захисту прав споживачів між урядами на 2011-2012; Програму співробітництва між Державною інспекцією   ядерного регулювання України та Державним агентством Туреччини з питань атомної енергетики на 2011-2012 роки; Меморандум про взаєморозуміння у галузі енергетики між Міністерством енергетики та вугільної промисловості України і Міністерством енергетики та природних ресурсів Туреччини.

Нагадаємо, сьогодні президент України Віктор Янукович зустрівся з прем'єр-міністром Туреччини Реджепом Ердоганом. Однією з ключових тем зустрічі стали переговори України та Туреччини про початок роботи зі скасування візового режиму між двома державами. Також політики підписали Спільну декларацію про створення Стратегічної ради високого рівня між Україною та Турецькою Республікою.

Зараз ви читаєте новину «Україна та Туреччина покращать залізнично-поромне сполучення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути