Ексклюзиви
вівторок, 25 січня 2011 18:13

Україна та Туреччина домовились про стратегію високого рівня

Україна та Туреччина домовились про стратегію високого рівня

Президент України Віктор Янукович та прем'єр-міністр Турецької Республіки Реджеп Тайїп Ердоган підписали Спільну декларацію про створення Стратегічної ради високого рівня між Україною та Турецькою Республікою.

Як повідомляє прес-служба голови української держави, документ має на меті формалізацію виходу взаємин між Україною і Туреччиною на рівень стратегічного партнерства та створення механізму реалізації нового формату відносин – Стратегічної ради високого рівня.

Стратегічна рада розроблятиме пропозиції до стратегії та основних напрямів відносин України та Туреччини, координуватиме здійснення важливих проектів зі співробітництва у політичній, торговельно-економічній та культурно-гуманітарній сферах.

Українську та турецьку частини Стратегічної ради очолюватимуть, відповідно, Президент України і Прем'єр-міністр Турецької Республіки. Засідання проводитимуться один раз на рік по черзі - в Україні і Туреччині.

Для обговорення ключових питань двостороннього співробітництва у рамках Ради буде створено Спільну групу стратегічного планування під головуванням Міністрів закордонних справ сторін, яка проводитиме засідання щонайменше один раз на рік.

Нагадаємо, сьогодні президент України Віктор Янукович зустрівся з прем'єр-міністром Туреччини Реджепом Ердоганом. Однією з ключових тем зустрічі стали переговори України та Туреччини про початок роботи зі скасування візового режиму між двома державами.

Зараз ви читаєте новину «Україна та Туреччина домовились про стратегію високого рівня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути