середа, 03 жовтня 2012 12:15

Україна стане ближчою до Європи, коли Нобелівських лауреатів буде більше, ніж у Франції - Видрін

Україна стане ближчою до Європи, коли Нобелівських лауреатів буде більше, ніж у Франції - Видрін
Дмитро Видрін. Фото: www.rbc.ua

Західні політики стверджують, що Україна знаходиться на початковій фазі розвитку євроінтеграції.

Про це Gazeta.ua сказав політолог Дмитро Видрін, коментуючи заяву міністра закордонних справ Костянтина Грищенка про те, що Україна впритул наблизилася до асоціації з ЄС.

"Я думаю, що на відрізку першої третини або першої чверті інтеграції. Я часто буваю в Європі, і європейці, в особі парламентаріїв і політиків, говорять: "Ви перебуваєте в першій чверті 20-ти річчя. Вам необхідно 20 років для повної інтеграції в ЄС і десь це перша чверть цього 20ти річчя".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грищенко: Україна впритул наблизилася до асоціації з ЄС

Також, на думку політолога, він не знає, чи можна вірити європейським політикам в даному питанні, але однозначно існує ряд питань, яких ще необхідно вирішити Україні для успішної євроінтеграції.

"Мені б хотілося вірити, що це останній рік якоїсь вирішальної фази. Але, чомусь західні політики вважають, що ми на самому початку інтеграції в Євросоюз, при тому, що ми є невід'ємною географічної частиною Європи. Чому вони так вважають? Напевно, тому що у нас рівень життя в 4-5 разів нижче, ніж у розвинених європейських країнах", - зауважив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голова делегації ПАРЄ: Демократична революція в Україні можлива лише за 25 років

Крім того, він підкреслив, що "коли у нас буде Нобелівських лауреатів більше, ніж у Франції, тоді ми будемо ще ближче до Європи".

"Можливо він (Грищенко - Gazeta.ua) говорить про підписання договору про Зону вільної торгівлі з Європою, тоді ми дійсно поруч, тому що ми можемо підписати в цьому або наступному році", - додав експерт.

Зараз ви читаєте новину «Україна стане ближчою до Європи, коли Нобелівських лауреатів буде більше, ніж у Франції - Видрін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути