вівторок, 10 травня 2022 00:04

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна стала на крок ближче до членства в ЄС - Зеленський

Україна стала на крок ближче до членства в ЄС - Зеленський
резидент України Володимир Зеленський записав чергове відеозвернення. Фото: Кореспондент

Україна передала другу частину відповідей на спеціальний опитувальник, який має заповнити кожна країна, що прагне бути частиною Європейського Союзу.

Зазвичай на це витрачаються місяці й місяці, але ми зробили все за лічені тижні, заявив президент України Володимир Зеленський у черговому відеозверненні.

Він також провів розмови про європейську інтеграцію і з Шарлем Мішелем, президентом Європейської ради, і з Урсулою фон дер Ляєн, президенткою Єврокомісії.

"Без нашого аграрного експорту десятки країн у різних регіонах світу вже зараз опинилися на межі дефіциту продовольства. А з часом ситуація може стати відверто страшною", сказав Зеленський, підтвердивши, що все через Росію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський зустрівся з генсеком Ради Європи: подробиці

Зеленський провів зустріч з Генеральним секретарем Ради Європи пані Марією Пейчинович-Бурич. Обговорили, що можна зробити для миру в Україні та Європі за допомогою інструментів цієї поважної інституції.

"Вдячний усім, хто захищає Харківщину, захищає Донбас, захищає південь України. Хто не здається й чекає на український прапор в усіх тих містах, які тимчасово – я підкреслюю це – тимчасово захоплені окупантами. Херсон, Мелітополь, Бердянськ, Енергодар, Маріуполь, усі інші міста, всі інші наші громади. Український прапор повернеться. Бо це – наша країна. Вільна європейська країна. Наша держава" ,підсумував він відеозвернення.

Президент України Володимир Зеленський записав відеозвернення до українців 9 травня.

Зазначив, що ми б'ємося за свободу для своїх дітей, а отже, переможемо. Ми ніколи не забудемо те, що зробили наші предки у Другій світовій війні, у якій загинуло понад вісім мільйонів українців.

Зараз ви читаєте новину «Україна стала на крок ближче до членства в ЄС - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути