вівторок, 07 грудня 2021 10:20

Україна просить у США військову техніку, що призначалася Афганістану - ЗМІ

Україна просить у США військову техніку, що призначалася Афганістану - ЗМІ
Україна також просить надати вертольоти Мі-17. Фото: Reuters

Міноборони України звернулося до Сполучених Штатів Америки з проханням передати частину евакуйованої військової техніки, яка призначалася Афганістану до захоплення там влади талібами.

Україна попросила допомоги у сфері повітряної та морської оборони, а також радіоелектронної боротьби, повідомляє Foreign Policy з посиланням на власні джерела.

"У листопаді під час візиту в США міністр оборони Олексій Резніков просив американську сторону збільшити постачання озброєння, зокрема надати системи, які раніше Україні не направляли", - йдеться в повідомленні.

Планують отримати боєприпаси, які США мали передати Афганістану до того, як до влади там прийшов "Талібан". Також Україна просить надати гелікоптери Мі-17, які належать США, але наразі перебувають на техобслуговуванні на українській території.

Прессекретарка Білого дому Джен Псакі під час брифінгу заявляла, що Америка вивчає можливість надання подальшої військової допомоги Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міноборони реформуватимуть. Резніков розповів про основні напрямки

Адміністрація президента США Джо Байдена також розглядає можливість відправки в Україну військових радників та додаткового озброєння на тлі загрози вторгнення Росії у січні-лютому наступного року. Допомога може включати відправлення в Україну протитанкових ракет Javelin, системи протиповітряної оборони Stinger і мінометів.

Про підготовку військ Росії до вторгнення в Україну писали The Washington Post, Bloomberg, Politico та інші ЗМІ. Скупчення військ підтвердили в Пентагоні. Країни Євросоюзу та США попередили Росію про наслідки. Північноатлантичний альянс також заявив, що уважно стежить за розвитком ситуації на кордоні РФ з Україною та готовий реагувати на зміни обставин.

Росія може вчергове напасти на Україну наприкінці січня або на початку лютого 2022 року, повідомив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов. Україна не допустить повторення ситуації 2014-го й зможе дати адекватну відповідь ворогу, сказав секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов.

Зараз ви читаєте новину «Україна просить у США військову техніку, що призначалася Афганістану - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути