вівторок, 23 листопада 2021 09:40

США можуть відправити в Україну озброєння та військових радників - CNN

США можуть відправити в Україну озброєння та військових радників - CNN
Відправку зброї можуть розцінити в РФ як серйозну ескалацію конфлікту. Фото: pixabay.com

Адміністрація президента США Джо Байдена розглядає можливість відправки в Україну військових радників та додаткового озброєння на тлі загрози вторгнення Росії у січні-лютому наступного року.

Допомога може включати відправлення в Україну протитанкових ракет Javelin, системи протиповітряної оборони Stinger і мінометів, повідомив телеканал CNN з посиланням на власні джерела.

"Пентагон наполягає, щоб деяке обладнання, яке закуповувалося для військ Афганістану, зокрема гелікоптери Мі-17, тепер відправили до України. Водночас, дехто в адміністрації Байдена занепокоєний, що відправку зброї можуть розцінити в РФ як серйозну ескалацію конфлікту", - йдеться у повідомленні.

І хоча США готові направити декілька військових радників, поки неясно, чи хтось із них поїде до України. США також ведуть переговори з європейськими союзниками щодо нового пакету санкцій проти Росії на випадок вторгнення.

Білий дім і Конгрес США серйозно ставляться до загрози та налаштовані рішуче, щоб не бути захопленими зненацька, як це було 2014 року з окупацією Криму та частини Донбасу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна не планує наступальної воєнної операції на Донбасі - МЗС

Про підготовку військ Росії до вторгнення в Україну писали The Washington Post, Bloomberg, Politico та інші ЗМІ. Скупчення військ підтвердили в Пентагоні. Країни Євросоюзу та США попередили Росію про наслідки. Північноатлантичний альянс також заявив, що уважно стежить за розвитком ситуації на кордоні РФ з Україною та готовий реагувати на зміни обставин.

Росія може вчергове напасти на Україну наприкінці січня або на початку лютого 2022-го року, повідомив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов.

Україна не допустить повторення ситуації 2014-го й зможе дати адекватну відповідь ворогу, сказав секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов.

Зараз ви читаєте новину «США можуть відправити в Україну озброєння та військових радників - CNN». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути