понеділок, 22 листопада 2021 17:49

Україна не планує наступальної воєнної операції на Донбасі - МЗС

Україна не планує наступальну воєнну операцію на Донбасі.

Київ залишається відданим пошуку дипломатичного розв'язання конфлікту, заявив у понеділок міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у Twitter.

"Російська сторона підвищила інтенсивність дезінформації, зокрема неправдиві звинувачення України в нібито підготовці до воєнного наступу на Донбасі. Ми віддані пошуку політико-дипломатичного розв'язання конфлікту", - написав Кулеба.

Україна й далі працює над пожвавленням "нормандського формату" разом із Німеччиною та Францією як посередниками.

"Закликаємо РФ взяти конструктивну участь у дипломатичних зусиллях із мирного врегулювання замість того, щоб їх підривати. Водночас українська дипломатія продовжує працювати над зміцненням обороноздатності нашої держави задля стримування Росії від подальших агресивних дій", - додав Кулеба.

Автор: twitter.com/DmytroKuleba
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни стежили за кораблями США в Чорному морі

Росія може вчергове напасти на Україну наприкінці січня або на початку лютого 2022-го року, повідомив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов.

Україна не допустить повторення ситуації 2014-го й зможе дати адекватну відповідь ворогу, сказав секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов.

МЗС РФ опублікувало дипломатичне листування російського міністра Сергія Лаврова з главами МЗС Франції та Німеччини. Кулеба назвав це "добиванням" РФ "нормандського формату". Раніше Москва відмовилася від пропозиції Франції провести зустріч міністрів "нормандської четвірки" 11 листопада.

Зараз ви читаєте новину «Україна не планує наступальної воєнної операції на Донбасі - МЗС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути