середа, 29 січня 2014 05:11

"Україна просить ще раз перенести платежі за газ" - Путін

"Україна просить ще раз перенести платежі за газ" - Путін
Фото: premier.gov.ru

Українська сторона попросила "Газпром" перенести термін оплати 2,7 мільярда доларів за поставки газу восени 2013 року, який закінчився 25 січня, ще раз, повідомив президент РФ Володимир Путін на прес-конференції в Брюсселі за підсумками саміту Росія-ЄС.

Президент РФ також заявив, що йому недавно доповіли, що українська сторона просить чекати розстрочку по платежах цього року, які здійснювалися вже за новими, зниженими цінами.

"На жаль, у державній українській компанії НАК "Нафтогаз України" скупчився дуже великий борг - 2,7 мільярда доларів з серпня минулого року. І ми домовилися про те, що цей борг буде погашений. І в ході того, що ми надаємо кредити, і за рахунок того, що ми знижуємо ціни на енергоносії. Але поки цього не відбувається. Українська сторона просить ще раз перенести платежі", - сказав він.

"Гірше те, що - зараз ось тільки, мені сьогодні вранці повідомили, що українська сторона просить нас дати відстрочку навіть по платежах цього року за газ, отриманий за зниженими цінами. Але це складна дуже ситуація для нас самих, для економіки "Газпрому", оскільки ці доходи закладені в її інвестиційні плани", - додав Путін.

При цьому він зауважив: "Але це все робочі моменти, і ми будемо з нашими партнерами на Україні, хто б не очолив український уряд, будемо з ними вести діалог".

У 2013 році Україна платила за російський газ більше 400 доларів за тисячу кубометрів. З початку 2014 ціна знижена до 268,5 доларів за тис. кубометрів.

Зараз ви читаєте новину «"Україна просить ще раз перенести платежі за газ" - Путін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути