вівторок, 28 січня 2014 18:17

Кредитом і дешевим газом Росія підтримує народ, а не конкретний уряд - Путін

Кредитом і дешевим газом Росія підтримує народ, а не конкретний уряд - Путін
Фото ИТАР-ТАСС,
Кредит, виданий Україні, і зниження ціни на російський газ, збережуться, хто б не був при владі в Києві, заявив президент РФ Володимир Путін.
"Ми виходимо з того, що і той кредит, про який ми говорили, і поетапне зниження цін на енергоносії, газ, насамперед, пов'язані з необхідністю і бажанням підтримати не якийсь конкретний уряд, а український народ", - сказав Путін на прес-конференції за підсумками саміту Росія-ЄС.

"У нас є вислів: "Коли пани б'ються, у хлопів чуби тріщать". Тобто страждає завжди простий громадянин. Нам би дуже хотілося, щоб навантаження на пересічного громадянина була мінімальною", - сказав президент Росії.

За його словами, в договорі не позначені суворо умови надання кредиту, "але з прем'єр-міністром Миколою Азаровим у нас були домовленості, які полягали в тому, що цей кредит береться не тільки на підтримку бюджету, не тільки на проїдання, але і на розвиток, що він створить умови для структурних змін в економіці".

Путін зазначив, що питання про підписання угоди про асоціацію України з ЄС мав вплив на Росію і на її економіку.

"Наприклад, чи може Україна існувати в рамках зони вільної торгівлі, в якій вона вже знаходиться. У нас склалося враження, що Україну виймають з зони вільної торгівлі. Якщо це так, то ми не можемо зберегти преференційний режим. Це не стосується України, це нас стосується", - сказав В.путін.

"Якщо такий захід з заднього ганку на наш ринок, то ми повинні це розуміти. Тут немає жодного політиканства, тут є прагматичний інтерес, в тому числі за технічним регламентам, фітосанітарним нормам", - додав президент РФ.
Зараз ви читаєте новину «Кредитом і дешевим газом Росія підтримує народ, а не конкретний уряд - Путін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути