пʼятниця, 21 травня 2021 12:53

Україна програє Кремлю війну проти "Північного потоку-2" - МЗС

Україна програє Кремлю війну проти "Північного потоку-2" - МЗС
Чому Україна програє у суперечці щодо будівництва "Північного потоку-2". Фото: Reuters

Ризик того, що Україна програє війну проти "Північного потоку-2", досить високий, пише заступниця міністра зовнішніх справ Олена Зеркаль .

"Скандал навколо Нафтогазу та його корпоративного управління вже наробив багато шкоди. І справа не в прізвищах. Нашим партнерам і справді все одно, хто керує Нафтогазом, для них важливі не прізвища. Для них важливі правила, за якими ці прізвища визначаються, і правила, яких вони дотримуються. Дотримання правил, а не обіцянки, є запорукою того, що союзники тримаються разом", - пояснила в блозі на "Європейській Правді".

Наша основна проблема – російський агресор і те, що він має всі шанси перемогти в затяжній енергетичній війні.

"Схема перемоги реалізовувалась не раз за останні 30 років. Спочатку треба влаштувати суперечки всередині України. Для цього використовуються всі наявні ресурси: корупціонери, невігласи, агенти та навіть амбітні патріоти".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада закликала США зупинити "Північний потік-2"

Ключове завдання – влаштувати позиційну війну всередині країни за потоки чи посади. Війну, яка всім нашим партнерам буде неприємною, незрозумілою, навіть огидною, додала чиновниця.

"Так боролися між собою президенти й прем'єри, олігархи та політики багато років. Але справжнім переможцем був Кремль, бо його мета була проста: показати Європі та США, що з Україною немає сенсу розмовляти. А потім влаштувати ослабленій таким чином державі холодний газовий душ взимку".

Раніше США відмовилися від санкцій проти компанії-учасника "Північного потоку-2" - Nord Stream 2 AG та її виконавчого директора Маттіаса Варнінга.

"Північний потік-2" - проєкт магістрального газогону з Росії в Німеччину через Балтійське море завдовжки 1234 км.

Зараз ви читаєте новину «Україна програє Кремлю війну проти "Північного потоку-2" - МЗС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути